ΒΙΝΤΕΟ “Κρητική διατροφή: Μύθοι και αλήθειες”. Εκδήλωση στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανιών

13.13

Οι ευεργετικές ιδιότητες των προϊόντων της κρητικής γης στην υγεία μας, αλλά και το τι πρέπει να γνωρίζουμε και να προσέχουμε για τους κινδύνους που κρύβουν μερικές φορές, ήταν το κεντρικό θέμα της εκδήλωσης που διοργάνωσε η Ιατρική Εταιρεία Χανίων στην Δημοτική Πινακοθήκη. Στο ρεπορτάζ που ακολουθεί θα μάθετε τις ιαματικές ιδιότητες βοτάνων αλλά και πώς να τα χρησιμοποιείται, ενώ θα ανακαλύψετε πως το ελαιόλαδο είναι φάρμακο για τις καρδιακές παθήσεις και ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες εμφάνισης εμφράγματος.

Ειδικότερα, η κρητική διατροφή ως πρότυπο υγιεινής διατροφής. Αυτό ήταν το γενικό απόφθεγμα από την χθεσινή εκδήλωση, που πραγματοποίησε η Ιατρική Εταιρεία Χανίων στο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης. Στην ημερίδα συζητήθηκε η φαρμακευτική λειτουργία που έχουν κάποια κρητικά προϊόντα στον ανθρώπινο οργανισμό, μειώνοντας σημαντικά την εμφάνιση καρδιακών επεισοδίων, καρδιοπαθειών και άλλων παθήσεων.

Η σύγχρονη φαρμακευτική, έχει στηριχτεί και ακόμα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις ιαματικές ιδιότητες των βοτάνων. Ιδιαίτερα εδώ στην Κρήτη χρησιμοποιούμε τακτικά βότανα για διάφορες δερματικές, πεπτικές και άλλες παθήσεις. Τι πρέπει να γνωρίζουμε και να προσέχουμε για την χρήση των βοτάνων αυτοβούλως.

Το ελαιόλαδο, εκτός από τοπικό και εθνικό κυρίαρχο προϊόν, αποτελεί βασικό συστατικό της μεσογειακής διατροφής, με επιρροές σε ολοένα και περισσότερους πληθυσμούς παγκοσμίως και ευεργετικές ιδιότητες στους ανθρώπους. Μπορεί όμως να είναι φάρμακο;

Η διάλεξη για τα χαρίσματα της κρητικής διατροφής είχε μεγάλη απήχηση κόσμου, ενώ οι ειδικοί δεν δίστασαν να κάνουν τις προσωπικές τους? «γνωματεύσεις»!