ΒΙΝΤΕΟ: Ξεκαρδιστείτε για να έχετε υγεία…

16.23

Γνωρίζατε ότι το γέλιο είναι η μαγική συνταγή της ευζωίας ;

Αν όχι, ακούστε τις απόψεις των ειδικών που λένε ότι το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο που έχει άμεση επίδραση στο αμυντικό σύστημα του ανθρώπου.

Με αφορμή λοιπόν, τις ευεργετικές ιδιότητες του γέλιου, το πρωί στο Αμάρι Ρεθύμνου έγιναν σε ηλικιωμένους που φιλοξενούνται σε ιδιωτικό γηροκομείο της περιοχής, ασκήσεις γέλιου και όλοι γέλασαν με την ψυχή τους!

Βροντοφώναξαν τη φράση «ΤΕΛΕΙΑ – ΤΕΛΕΙΑ – ΝΑΙ», μίλησαν αλαμπουρνέζικα, χτύπησαν παλαμάκια και γέλασαν με την ψυχή τους.

Ο λόγος για τους δεκάδες ηλικιωμένους που φιλοξενούνται σε ιδιωτική μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στο Αμάρι Ρεθύμνου, οι οποίοι το πρωί και για μία ώρα έκαναν ασκήσεις γέλιου, με τη βοήθεια της δημοσιογράφου σε θέματα υγείας και πιστοποιημένης συντονίστριας ασκήσεων γέλιου, Εύας Ντελιδάκη.

Το γέλιο είναι ασπίδα απέναντι στις δυσκολίες, αφού όταν γελάμε βελτιώνεται η διάθεση και η υγείας και αυξάνεται η ευεξία μας.

Το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο! Οι άνθρωποι έχουν φτιαχτεί για να γελούν. Το γέλιο είναι ένας φυσικός τρόπος καταπολέμησης του άγχους. Ανεβάζει τη διάθεσή μας και έτσι μας κάνει να αισθανόμαστε καλά και να βελτιώνουμε τη συμπεριφορά μας απέναντι στους γύρω μας.

Έτσι λοιπόν μισή ώρα γέλιου μπορεί να έχει αξιοσημείωτη επίδραση στην υγεία. Επιπλέον, αποτελεί μία ήπια μορφή άσκησης. Γεμίζει το σώμα με οξυγόνο, καθαρίζει σε βάθος τις αναπνευστικές οδούς και γυμνάζει τους πνεύμονες. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για ανθρώπους που δεν γυμνάζονται τακτικά.

Και σημειώστε και κάτι ακόμη. Όταν γελάμε το σώμα μας απελευθερώνει ένα κοκτέιλ ορμονών και χημικών που έχουν εντυπωσιακή επίδραση στο σύστημα μας. Το άγχος και η αρτηριακή πίεση ελαττώνονται, η κατάθλιψη καταπολεμάται και το ανοσοποιητικό σύστημα ενδυναμώνεται. Σήμερα πάντως, υπάρχουν πάνω από 6.000 κλαμπ γέλιου παγκοσμίως με πάνω από 300.000 μέλη.