ΒΙΝΤΕΟ: Ξεκινά το «συμμάζεμα» των περιπτέρων…

12.32

 
Τέλος στα περίπτερα που θυμίζουν "μίνι μάρκετ" επιχειρεί να βάλει η δημοτική αρχή στο Ρέθυμνο, η οποία ανοίγει εκ νέου αυτές τις ημέρες των φάκελο των περιπτέρων.
 
Περιπτεριούχοι και δημοτική αρχή συμφώνησαν να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία για την επικαιροποίηση της ισχύουσας κανονιστικής απόφασης, προκείμενου να ξεκαθαρίσει το θέμα και οι περιπτεριούχοι να μην απειλούνται με "τσουχτερά" πρόστιμα.
 

Κάποιες φορές θυμίζουν μίνι μάρκετ και κάποιες άλλες ακόμα και καφετέρια. Ο λόγος για τα περίπτερα στο Ρέθυμνο, για τα οποία ο δήμος αποφάσισε να τα συμμαζέψει.
 
Οι καταλήψεις κοινόχρηστων χώρων από τα περίπτερα, θα σταματήσουν μόνο μέσω της επικαιροποίησης της κανονιστικής απόφασης του δήμου που ισχύει από το 2008.
 
Τις επόμενες ημέρες μάλιστα θα ξεκινήσει ένας νέος κύκλος διαβουλεύσεων μεταξύ δήμου και περιπτεριούχων, δεδομένου ότι και οι δύο πλευρές τάσσονται υπέρ στην εξεύρεση της «χρυσής τομής» που θα απαλλάξει την συγκεκριμένη ομάδα επαγγελματιών από τσουχτερά πρόστιμα.
 
Στην πόλη του Ρεθύμνου πάντως τα περίπτερα που έχουν απομείνει δεν ξεπερνούν τα είκοσι, ενώ ο δήμος από την πλευρά του μελετά ήδη αντίστοιχες κανονιστικές  αποφάσεις άλλων δήμων, ώστε να υπάρξει μια εικόνα για το τι συμβαίνει σε άλλες περιοχές.