ΒΙΝΤΕΟ: Όλα έτοιμα για το ρεθεμνιώτικο καρναβάλι – Χρήσιμες πληροφορίες για τον επισκέπτη

19.00

Με την καθιερωμένη μεγάλη παρέλαση των ομάδων και των αρμάτων, θα κορυφωθούν την Κυριακή, οι καρναβαλικές εκδηλώσεις του δήμου Ρεθύμνου.

 

Η μεγάλη παρέλαση θα ξεκινήσει στις 2 το μεσημέρι και θα μεταδοθεί ζωντανά από τη “Νέα Τηλεόραση Κρήτης”, ενώ οι καρναβαλιστές θα διασχίσουν ολόκληρη την κεντρική λεωφόρο της πόλης και θα  καταλήξουν στην παραλία για το κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου.

 

Στο ρεπορτάζ που ακολουθεί, παραθέτουμε χρήσιμες συμβουλές για το επικείμενο ταξίδι σας στο Ρέθυμνο?
Ειδικότερα, η αντίστροφη μέτρηση για το κορυφαίο καρναβαλικό γεγονός του Ρεθύμνου έχει ήδη ξεκινήσει. Η έναρξη του ρεθεμνιώτικου καρναβαλιού είναι στις 2 το μεσημέρι και θα μεταδοθεί ζωντανά από τη “Νέα Τηλεόραση Κρήτης”.

 

Και φέτος, το βάρος όλων έχει πέσει στην ασφάλεια των πολιτών. Το νοσοκομείο είναι ήδη σε ετοιμότητα, ενώ την Κυριακή σταθμός Α? Βοηθειών θα λειτουργεί στο 3ο γυμνάσιο και λύκειο της πόλης.

 

43 ομάδες με 32 άρματα και περίπου 17.000 καρναβαλιστές θα συμμετέχουν στη μεγάλη γιορτή. Οι επισκέπτες υπολογίζονται στις 100,000, ενώ 22 ξενοδοχειακά καταλύματα είναι έτοιμα να τους υποδεχτούν.

 

Οι χώροι στάθμευσης για την Κυριακή είναι τα κέντρα “Μέγαρο”, “Φάρος”, “Πέλαγος” και η κάβα Ζαφειράκη για τους επισκέπτες από τα Χανιά, ενώ οι επισκέπτες από το Ηράκλειο θα διοχετευθούν στο στάδιο του Γάλλου.

 

Τόσο στην έναρξη όσο και στη λήξη λεωφορεία του ΚΤΕΛ θα μεταφέρουν ανά 10 λεπτά τους επισκέπτες στο κέντρο της πόλης, ενώ τα αλκοτέστ το τριήμερο της αποκριάς θα δίνουν και θα παίρνουν.

 

Το φετινό καρναβάλι είναι αφιερωμένο στη δωρεά μυελού των οστών, με το περίπτερο από τους «Δότες Ζωής» να λειτουργεί από τις 11 το πρωί της Κυριακής στην πλατεία του Αγνώστου Στρατιώτη.

 

Παρουσιαστές της μεγάλης παρέλασης θα είναι η γνωστή παρουσιάστρια Ιλένια Ουίλιαμς και ο ταλαντούχος ρεθυμνιώτης, Σήφης Καυκαλάς.

 

Της μεγάλης παρέλασης θα προηγηθεί η νυκτερινή το βράδυ του Σαββάτου, που θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα για τα παιδιά και στις 9 το βράδυ για τους μεγάλους.

 

Την Καθαρά Δευτέρα θα πραγματοποιηθούν ποικίλες εκδηλώσεις με την αναβίωση παραδοσιακών εθίμων τόσο στην πόλη, όσο και σε πολλά χωριά του νομού.