ΒΙΝΤΕΟ: «Λουκέτο» σήμερα σε οκτώ σχολεία

11.56

Τον δρόμο της κατάληψης επέλεξαν σήμερα με το «καλημέρα σας» οι μαθητές οκτώ σχολείων στο Ρέθυμνο, για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην πολιτική του υπουργείου Παιδείας που καθυστερεί να καλύψει με αναπληρωτές τα κενά στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
 
Μάλιστα αυτή την ώρα τα οκτώ σχολεία του Ρεθύμνου, είναι τα μοναδικά στην επικράτεια που τελούν υπό κατάληψη, προκαλώντας την έντονη δυσφορία των αρμόδιων διευθύνσεων εκπαίδευσης.

 
Πανελλαδική πρωτιά σήμερα για το Ρέθυμνο, καθώς με το πρωινό κουδούνι μπήκαν λουκέτα σε οκτώ συνολικά σχολικές μονάδες της πόλης.
 
Από το πρωί υπό κατάληψη τελούν το 2ο και το 5ο γυμνάσιο Ρεθύμνου, καθώς και το 1ο επαγγελματικό λύκειο, το 1ο, 2ο, 3ο και 4ο γενικό λύκειο, αλλά και το πειραματικό λύκειο του πανεπιστημίου Κρήτης.
 
Αιχμή του δόρατος για τους μαθητές, είναι οι ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό, παρά το γεγονός ότι τις προηγούμενες ημέρες τοποθετήθηκαν αναπληρωτές, οι οποίοι όμως δεν κάλυψαν όλα τα κενά.
 
Σε συνάντηση που είχαν οι μαθητές των υπό κατάληψη σχολείων με τον προϊστάμενο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Ανδρέα Ταξάκη, του ζήτησαν μεταξύ άλλων να συμβάλλει ώστε να καλυφθούν έγκαιρα τα εναπομείναντα κενά, αλλά και να βελτιωθεί ο διάλογος μεταξύ των ιδίων με τους καθηγητές τους. Οι καταλήψεις δεν είναι λύση, απαντούν οι γονείς.
 
Οι μαθητές των οκτώ σχολείων του Ρεθύμνου, διαμαρτύρονται επίσης και για την έλλειψη υλικοτεχνικών υποδομών.