ΒΙΝΤΕΟ: Με αίθουσα προκάτ θα λυθεί το στεγαστικό στο 1ο δημοτικό Ατσιποπούλου

12.05

 
Με μια προκατασκευασμένη αίθουσα μέχρις ότου να χτιστεί η νέα, πρόκειται ν' αντιμετωπιστεί προσωρινά το οξύ στεγαστικό πρόβλημα στο 1ο δημοτικό σχολείο Ατσιποπούλου στο Ρέθυμνο, το οποίο σήμερα ασφυκτιά.
 
Όπως ανακοίνωσε ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κρήτης -που επισκέφθηκε το πρωί το σχολείο- οριστική λύση θα δώσει η κατασκευή του νέου δημοτικού σχολείου στην περιοχή, το οποίο μάλιστα θα είναι το τρίτο κατά σειρά δημοτικό που θα δημιουργηθεί στο Ατσιπόπουλο.
 

Η λυόμενη αίθουσα που θα προμηθευτεί ο δήμος και η οποία θα τοποθετηθεί στο ίδιο σημείο που σχεδιάζεται να κατασκευαστεί μελλοντικά η νέα, θα είναι η προσωρινή λύση στο οξύ στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το 1ο δημοτικό σχολείο Ατσιποπούλου στο Ρέθυμνο.
 
Μάλιστα όπως ξεκαθάρισε σήμερα ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κρήτης, το μάθημα στην εκκλησία που βρίσκεται στην αυλή του σχολείου, δεν αποτελεί λύση.
 
Ο Γιώργος Τερζάκης είχε την δυνατότητα να παρακολουθήσει ιδίοις όμασι το μάθημα που κάνουν δέκα μαθητές του σχολείου στοιβαγμένοι σαν σαρδέλες στην μικρή αίθουσα που ήταν το πρώην γραφείο της διευθύντριας, ενώ βρέθηκε και στο νέο γραφείο της Μαρίας Ορφανουδάκη, που πλέον φιλοξενείται στην κουζίνα του σχολείου.
 
Και ενώ η εκπαιδευτική κοινότητα σε συνεργασία με τον δήμο Ρεθύμνου κάνουν σχέδια για να ανακουφίσουν προσωρινά τους 200 μαθητές του σχολείου και τους δασκάλους τους, ο κ. Τερζάκης, ανακοίνωσε ότι οριστική λύση θα δοθεί σε τουλάχιστον δύο χρόνια από σήμερα, όταν θα χτιστεί το νέο δημοτικό σχολείο Ατσιποπούλου.
 
Στο περιθώριο της επίσκεψής του, ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κρήτης, ανακοίνωσε επίσης, ότι το αργότερο μέχρι την Παρασκευή θα γίνει το νέο κύμα προσλήψεων εκπαιδευτικών σε γυμνάσια και λύκεια του Ρεθύμνου, αλλά και στα δημοτικά, που ακόμα παρατηρούνται κενά.