ΒΙΝΤΕΟ:Με «δανεικούς» γιατρούς αναβαθμίζεται το ΠΕΔΥ…

13.54

         
Με «δανεικούς» γιατρούς από τα ήδη υποστελεχωμένα κέντρα υγείας, επιχειρεί να αναβαθμίσει το υπουργείο Υγείας την μονάδα του ΠΕΔΥ στο Ρέθυμνο.
 
Ασφαλισμένοι και δει άνθρωποι της τρίτης ηλικίας δεν κρύβουν την δυσαρέσκεια τους στον τηλεοπτικό φακό για τις συνθήκες που επικρατούν, λέγοντας χαρακτηριστικά πως πλέον οι συντάξεις τους δεν επαρκούν για να επισκέπτονται και ιδιώτες γιατρούς.
 
Οι συνταξιούχοι επίσης, βλέπουν με επιφυλακτικότητα και τις υπουργικές δεσμεύσεις για την άμεση μεταστέγαση των ιατρείων του ΠΕΔΥ σε ιδιόκτητο κτίριο στην παραλιακή του Ρεθύμνου.
 

Για γέλια και για κλάματα είναι στην ουσία η αναβάθμιση που επιχειρεί τελευταία το αρμόδιο υπουργείο στην μονάδα υγείας του ΠΕΔΥ στο Ρέθυμνο.
 
Έπειτα από την πρόσληψη ενός ακόμα γιατρού, ΩΡΛ στην ειδικότητα, η όλη ενίσχυση της μονάδας με προσωπικό,
επιχειρείται με «δανεικούς» γιατρούς από τα ήδη υποστελεχωμένα κέντρα υγείας του νομού.
 
Με τις συνθήκες που επικρατούν σήμερα στον τομέα της δημόσιας υγείας, οι άμεσα εμπλεκόμενοι υποστηρίζουν πως ακόμα και η έλευση «δανεικών» γιατρών, δίνει μια σημαντική ανάσα στους ασφαλισμένους.
 
Οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας πάντως, δεν κρύβουν την δυσαρέσκεια τους για την αποψίλωση της τοπικής μονάδας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως οι συντάξεις τους πλέον δεν επαρκούν όχι για να πληρώνουν ιδιώτες γιατρούς, αλλά ούτε καν για να αγοράζουν τα φάρμακά τους.
 
Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι πέρα από τον μόνιμο οδοντίατρο, χείρα βοήθειας ως οδοντοτεχνίτης προσφέρει και η ίδια η διευθύντρια της μονάδας, Άντα Νικολουδάκη, αφού στο Ρέθυμνο εξυπηρετούνται και οι ασφαλισμένοι των Χανίων.
 
Ωστόσο, η πρόσφατη εξαγγελία του Ανδρέα Ξανθού περί άμεσης μεταστέγασης της μονάδας υγείας του ΠΕΔΥ σε ιδιόκτητο κτίριο στην παραλιακή του Ρεθύμνου, έχει γεμίσει προσδοκίες τους ασφαλισμένους, οι οποίοι όμως βλέπουν με επιφυλακτικότητα τις υπουργικές δεσμεύσεις.
 
Με την γλώσσα των αριθμών πάντως, στη μονάδα του ΠΕΔΥ στο Ρέθυμνο θα έπρεπε να υπηρετούν τουλάχιστον 15 γιατροί και όχι 4 που είναι σήμερα. Όσον αφορά στους συμβεβλημένους, αυτοί είναι έξι στον αριθμό και πρόκειται για ορθοπεδικούς, γυναικολόγους και γενικής ιατρικής.