ΒΙΝΤΕΟ: Με το μάθημα της έκθεσης η «αυλαία» των πανελλαδικών

13.51

Στη μάχη των πανελλαδικών θα ριχτούν από την ερχόμενη Δευτέρα, 16 Μαΐου, χιλιάδες υποψήφιοι που διεκδικούν μια θέση στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.

 

Στα δεκάδες εξεταστικά κέντρα και της Κρήτης, τα πάντα είναι έτοιμα καθώς έχουν δοθεί και οι τελευταίες οδηγίες από την περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης Κρήτης.

 

Ωστόσο, καθησυχαστικός εμφανίζεται ο υπουργός Παιδείας, στο ενδεχόμενο απεργίας εν μέσω πανελλαδικών που απειλεί η ΟΛΜΕ.

 

Οι εκπαιδευτικοί πάντως, συνιστούν στους υποψηφίους να προσέλθουν στα εξεταστικά κέντρα χωρίς άγχος και καλούν τους γονείς τους να διατηρούν την ψυχραιμία τους.

 

Ειδικότερα, τέλος στα μαθήματα για την φετινή σχολική χρονιά από σήμερα, με τους χιλιάδες όμως μαθητές της τρίτης λυκείου να ετοιμάζονται να ριχτούν στη μάχη των πανελλαδικών εξετάσεων.

 

Ο χρόνος μετρά ήδη αντίστροφα με την αυλαία των πανελληνίων να ανοίγει στις 8 το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας, όπου οι υποψήφιοι θα διαγωνιστούν στο μάθημα της νεοελληνικής γλώσσας.

 

Χιλιάδες είναι οι μαθητές και στην Κρήτη που θα κληθούν να καταθέσουν τις γνώσεις τους στοχεύοντας να κατακτήσουν μια θέση στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Φέτος μάλιστα ο νομός Ρεθύμνου κατέγραψε ένα ακόμα ρεκόρ.

 

Με απεργίες απειλεί η ΟΛΜΕ

 

Και ενώ η μάχη των πανελλαδικών αρχίζει στις 16 Μαΐου, πέντε ημέρες αργότερα, οι καθηγητές θα αποφασίσουν εάν θα προχωρήσουν τελικά σε απεργία εν μέσω εξετάσεων.

 

Καθησυχαστικός ωστόσο, εμφανίζεται ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης.

 

Ψυχραιμία συνιστάται στους… γονείς

 

Οι 17 ημέρες των πανελλαδικών εξετάσεων όμως, είναι η χειρότερη περίοδος της ζωής κάθε υποψηφίου. Η κόρη της Ματίνας Χατζάκη από το Ρέθυμνο φέτος θα διαγωνιστεί για πρώτη φορά και η συμβουλή που πήρε από την μητέρα της αναπτέρωσε το ηθικό της και μείωσε το άγχος της.

 

Οι εκπαιδευτικοί πάντως, συνιστούν ψυχραιμία πρωτίστως στους γονείς των υποψήφιων, ενώ καλούν τους μαθητές να προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα ήρεμοι και ξεκούραστοι.

 

Με το πέρας των πανελλαδικών εξετάσεων την 1η Ιουνίου, θα ξεκινήσουν και οι απολυτήριες εξετάσεις σε γυμνάσια και λύκεια.