[ΒΙΝΤΕΟ] Ημερίδα στο Ρέθυμνο για τα μαθητικά έντυπα

17.13

Ημερίδα με θέμα «Το μαθητικό – νεανικό έντυπο στο Ρέθυμνο και την Κρήτη. Παρελθόν, παρόν και μέλλον» διοργανώνει την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου στις 6.30 το απόγευμα στο Ρέθυμνο στο Σπίτι του Πολιτισμού ο Σύλλογος Νεανικής Δημοσιογραφίας «Τύπος και Ουσία-Λευτέρης Δασκαλάκης»,  ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και η τοπική ΕΛΜΕ
Μέσα από τις εισηγήσεις και από τη συζήτηση που θα ακολουθήσει οι διοργανωτές φιλοδοξούν να θεμελιώσουν το ιστορικό περιβάλλον του μαθητικού εντύπου στο Ρέθυμνο και στην Κρήτη, καθώς και την καταγραφή των μαθητικών προβληματισμών και απόψεων, μέσα από τα σχολικά και διασχολικά έντυπα που υπάρχουν ήδη ή που πρόκειται να δημιουργηθούν στο μέλλον.

Πρόγραμμα της ημερίδας – Ομιλητές:

1ο Μέρος: Συντονίστρια: Ελένη Βακεθιανάκη, δημοσιογράφος.

1)      Σύντομοι χαιρετισμοί από τους εκπροσώπους των φορέων που συνδιοργανώνουν στο Ρέθυμνο τον 1ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Δημοσιογραφικών Δεξιοτήτων «Λευτέρης Δασκαλάκης» 2014-2015, (Σύλλογος Εκπ/κών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου).
2)      Γιώργος Πιτσιτάκης, δάσκαλος-ερευνητής, πρώην υπεύθυνος έκδοσης του διασχολικού περιοδικού «Τα Χανιωτάκια», του συλλόγου δασκάλων του νομού Χανίων. «Το Μαθητικό – Νεανικό έντυπο στο Ρέθυμνο κατά το Μεσοπόλεμο και την Κατοχή-Αντίσταση».
3)      Ελένη Βακεθιανάκη, δημοσιογράφος. « Μαθητικό ρεπορτάζ και συνέντευξη. Το κρυφτό και το κυνηγητό με την είδηση. Μικροί δημοσιογράφοι, μεγάλες ανακαλύψεις».
4)      Γιώργος Δασκαλάκης, δάσκαλος, εκπρόσωπος του Συλλόγου Νεανικής Δημοσιογραφίας «Τύπος και Ουσία – Λευτέρης Δασκαλάκης».
«Το παρόν και το μέλλον του σχολικού – νεανικού εντύπου, ως συνθήκη πολιτιστικής ανάπτυξης  και αισιοδοξίας στη μαθητική νεολαία και στην ευρύτερη κοινωνία της Κρήτης. Η νεανική αισθητική παράγοντας προόδου και αντίστασης κατά της απογοήτευσης και της βίας που αυτή παράγει».
5)      Παρουσιάσεις από εκπροσώπους των σχολείων του Ρεθύμνου των εντύπων που έχουν εκδοθεί κατά τα προηγούμενα σχολικά έτη.