[ΒΙΝΤΕΟ]Μετά από 10 χρόνια υλοποιείται το Επιχειρηματικό Πάρκο Χανίων στη Μαλάξα.

16.34

Οι υπογραφές έπεσαν το πρωί για το δεύτερο βιοτεχνικό πάρκο στα Χανιά που θα ονομάζεται επιχειρηματικό πάρκο Χανίων με τα αρχικά ΕΠΙΧΕΙΠΑ. Παρουσία του Υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη, του Ειδικού Γραμματέα υπεύθυνου ΣΔΙΤ, του Περιφερειάρχη Κρήτης και εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων του νομού,  υπογράφηκε η σύμβαση από τις τράπεζες που συγχρηματοδοτούν το έργο κατασκευής του.
 
Στο Επιχειρηματικό Πάρκο Χανίων έκτασης 515 στρεμμάτων θα στεγαστούν 220 επιχειρήσεις και αναμένεται να προσφέρει 147 θέσεις εργασίας στα έργα υποδομής  και θα είναι έτοιμο το 2018. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΒΕΧ έχουν κλείσει από την έναρξη της κρίσης 450 μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
 
Το ΕΠΙΧΕΙΠΑ γίνεται πραγματικότητα μετά από 10 χρόνια γραφειοκρατίας και πολλών αναβολών και οι εργασίες ανέγερσης θα ξεκινήσουν άμεσα. Ο προϋπολογισμός αγγίζει τα 14 εκατομμύρια ευρώ και οι πόροι προέρχονται από το Ταμείο Αστικής Ανάπτυξης Κρήτης με πόρους του Jessica ύψους 4,75 εκατ. ευρώ, της Τράπεζας Χανίων και της Παγκρήτιας συνεταιριστικής ύψους 4 εκατ. 200.000 ευρώ συνολικά και 2 εκατομμύρια από το επιχειρηματικό πάρκο Α.Ε. , ενώ άλλα δύο εκατομμύρια έχουν ήδη δοθεί για την αγορά του οικοπέδου στη θέση Κοπρανά στην περιοχή της Μαλάξας στα Κεραμειά.
 
Ο φορέας υλοποίησης του ΕΠΙΧΕΙΠΑ ζήτησε από τον Δήμαρχο Χανίων αλλά και τον Αντιπεριφερειάρχη τη βελτίωση της οδικής σύνδεσης από και προς την εγκατάσταση, ενώ σε ότι αφορά στον ΒΟΑΚ ο Σταύρος Αρναουτάκης ανακοίνωσε την υλοποίηση μετά το Πάσχα της σύμβασης που αφορά στην αντικατάσταση του ασφαλτοτάπητα σε διάφορα σημεία συνολικού μήκους 27 χιλιομέτρων αλλά και ο καθαρισμός καθώς και η οριζόντια και κάθετη σήμανση.