ΒΙΝΤΕΟ:Μετέτρεψαν κέντρο διασκέδασης σε… κρύπτη ναρκωτικών

10.26

"Ανθούν" από ότι φαίνεται οι παράνομες "οικογενειακές" επιχειρήσεις στην Κρήτη, καθώς μετά την μεγάλη υπόθεση κοκαΐνης που αποκαλύφθηκε στο Ηράκλειο, στα δίκτυα των αρχών έπεσαν τα μέλη μιας άλλης οικογένειας στο Ρέθυμνο.
 
Πρόκειται για τρία αδέλφια από τον Μυλοπόταμο, που είχαν μετατρέψει το κέντρο διασκέδασης, ιδιοκτησίας του μεγάλου αδελφού, σε κρύπτη ναρκωτικών ουσιών!
 
Οι αστυνομικές αρχές βρήκαν μέσα σε φρεάτιο αποχέτευσης στο υπόγειο του κέντρου δύο βαρέλια με πάνω από 7 κιλά χασίς, ενώ οι τρεις αδελφοί αναμένεται να περάσουν τις επόμενες ώρες το κατώφλι του εισαγγελέα.

 

Η μία μετά την άλλη ξεφυτρώνουν οι οικογενειακές επιχειρήσεις στην Κρήτη, που όμως δεν ασχολούνται με την διακίνηση νόμιμων αγαθών.
 
Μετά την μεγάλη υπόθεση κοκαϊνης και τη σύλληψη μιας οικογένειας στο Ηράκλειο, στα κρατητήρια της ΕΛΑΣ στο Ρέθυμνο βρέθηκε μία ακόμα οικογένεια από το Μυλοπόταμο, που κατηγορείται για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
 
Τα τρία αδέλφια αυτής της «επιχείρησης» είχαν μετατρέψει κέντρο διασκέδασης της περιοχής σε κρύπτη ναρκωτικών. Έτσι στο δόκανο έπεσαν ο 45χρονος ιδιοκτήτης του κέντρου, ο 42χρονος και ο 35χρονος αδελφός του.
 
Στην μεγάλη αστυνομική έρευνα που έγινε, βρέθηκαν μέσα σε φρεάτιο αποχέτευσης στο υπόγειο του κέντρου ναρκωτικές ουσίες που ήταν καλά προστατευμένες μέσα σε βαρέλια, ενώ φύλλο και φτερό έγιναν και τα σπίτια των τριών αδελφών.
 
Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν 7 κιλά και 380 γραμμάρια κάνναβης, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, 6 κινητά τηλέφωνα ως μέσα διευκόλυνσης παράνομων δραστηριοτήτων, καθώς και τα οχήματα των αδελφών, ως μέσα μεταφοράς ναρκωτικών.
 
Και αυτό επειδή προέκυψε ότι ο 42χρονος με τον 35χρονο αδελφό του μετέφεραν με τα αυτοκίνητά τους και αποθήκευαν στο κατάστημα του μεγαλύτερου αδελφού τους, ποσότητες κάνναβης με σκοπό να τις διοχετεύσουν στην αγορά του Ρεθύμνου.
 
Μάλιστα το τραγελαφικό στην ιστορία είναι ότι ο ιδιοκτήτης του κέντρου, σύμφωνα με την αστυνομία, δεν είχε την απαιτούμενη άδεια για την ίδρυση και την λειτουργία του καταστήματος του.
 
Οι τρεις αδελφοί -που ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχαν απασχολήσει τις αρχές για παρόμοιες υποθέσεις- θα περάσουν τις επόμενες ώρες το κατώφλι του εισαγγελέα Ρεθύμνου.

Ηράκλειο

Εν τω μεταξύ, πρόσωπο με πρόσωπο με τον ανακριτή Ηρακλείου αυτή τη φορά θα βρεθούν το μεσημέρι της Δευτέρας τα μέλη της άλλης οικογένειας από το Ηράκλειο που συνελήφθησαν για υπόθεση κοκαϊνης.
 
«Εγκέφαλος» της οικογενειακής επιχείρησης σύμφωνα με την ΕΛΑΣ είναι ένας 42χρονος, ο οποίος φέρεται να είναι ο μεγαλύτερος περιφερειακός έμπορος κοκαΐνης.
 
Μαζί του στο γραφείο του ανακριτή Ηρακλείου, θα βρεθούν η σύζυγός του, ο ηλικιωμένος πατέρας του, αλλά και ο ανήλικος γιός του, που μάλιστα είχε ενεργό ρόλο στην οικογενειακή επιχείρηση.
 
Σύμφωνα με τις αρχές η οικογένεια για να διαφυλάξει την πολύτιμη σκόνη, την είχε κρύψει σε ένα λάκκο μέσα σε ελαιώνα ιδιοκτησίας τους. Οι αστυνομικοί μάλιστα αναγκάστηκαν να σκάβουν για παραπάνω από 8 ώρες μέχρις ότου να φέρουν στο φως τα ναρκωτικά.
 
Ο εγκέφαλος της οικογενειακής επιχείρησης, που ήταν γνώριμο πρόσωπο των αρχών, φέρεται να ξεκίνησε την δράση του πριν από 10 με 15 χρόνια, ενώ τους τελευταίους μήνες είχε τεθεί για τα καλά στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ.