ΒΙΝΤΕΟ: Μισές δουλειές έκανε το Υπουργείο με το 1ο ΕΠΑΛ

12.51

 
Καζάνι που βράζει εξακολουθεί να θυμίζει ο χώρος της εκπαίδευσης στη χώρα μας, εξαιτίας των αλλαγών που δρομολόγησε για την φετινή σχολική χρονιά το υπουργείο Παιδείας.
 
Αιχμή του δόρατος για δασκάλους και νηπιαγωγούς παραμένουν οι δυσλειτουργίες που παρατηρούνται στο νέο ολοήμερο σχολείο, ενώ άνω – κάτω είναι και η δευτεροβάθμια εκπαίδευση με την διακοπή στη λειτουργία τμημάτων των επαγγελματικών λυκείων.
 
Στο Ρέθυμνο, εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας προχώρησαν σήμερα σε παράσταση διαμαρτυρίας, ενώ με απόφαση του Νίκου Φίλη δόθηκε το "πράσινο φως" για τη λειτουργία μόνο του ενός από τα δύο τμήματα του 1ου ΕΠΑΛ.

 
Μόνο για ένα από τα δύο επίμαχα τμήματα του 1ου επαγγελματικού λυκείου Ρεθύμνου, έδωσε το τελικό «o.k.» ο υπουργός Παιδείας, αφήνοντας σύξυλους τους μαθητές που ενδιαφέρονται να μετεγγραφούν στο άλλο τμήμα.
 
Με σημερινή απόφαση του Νίκου Φίλη, το «πράσινο φως» δόθηκε μόνο για τη λειτουργία του τμήματος δομικών έργων, δομημένου περιβάλλοντος και αρχιτεκτονικού σχεδιασμού.
 
Και ενώ οι μαθητές του σχολείου σε ένδειξη καλής θέλησης, έληξαν την κατάληψη για να διευκολύνουν τα παιδιά που ενδιαφέρονται να μετεγγραφούν και στα δύο τμήματα, εντούτοις στον «αέρα» παραμένει το τμήμα εφαρμοσμένων τεχνών, της Β' τάξης.
 
Η εκκρεμότητα αυτή δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στους ενδιαφερόμενους μαθητές και τις οικογένειες τους.
 
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το νέο ολοήμερο σχολείο
 

Εν τω μεταξύ, ζοφερή είναι η εικόνα και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευσης με τους δασκάλους και τους νηπιαγωγούς να προχωρούν σήμερα πανελλαδικά, αλλά και στο Ρέθυμνο σε κινητοποιήσεις. Αιχμή του δόρατος ήταν και παραμένουν οι αλλαγές στο ολοήμερο σχολείο.
 
Στο επίκεντρο βρίσκονται επίσης και οι ελλείψεις που εξακολουθούν να καταγράφονται σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Ενδεικτικά στο Ρέθυμνο 164 είναι τα κενά σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων -και όχι μόνο- σε νηπιαγωγεία και δημοτικά.
 
Σε κάθε περίπτωση οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας, αλλά και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, ενάντια στην ακολουθούμενη πολιτική του υπουργείου Παιδείας.