ΒΙΝΤΕΟ: Οι ποινές των ενόχων για τον θάνατο του Κώστα Κατσούλη

12.36

Ενόχους για την βασική κατηγορία της θανατηφόρας σκοπούμενης σωματικής βλάβης έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστηρίο Λασιθίου τους δύο από τους έξι κατηγορούμενους για την υπόθεση δολοφονίας του Κώστα Κατσούλη, του αδικοχαμένου οπαδού του Εθνικού Πειραιώς, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά σε επεισόδια που είχαν σημειωθεί σε αγώνα ανάμεσα στην ομάδα του και τον Ηρόδοτο, τον Σεπτέμβριο του 2014, στη Νέα Αλικαρνασσό.

Στον 34χρονο επεβλήθη ποινή φυλάκισης 16 ετών , ενώ στον 28χρονο 13 έτη .Η αίτηση τους για εφεση με αναστέλλουσα ισχύ της ποινής δεν έγινε δεκτή απο το δικαστήριο .

Για τους υπόλοιπους 4 η έδρα αποφάσισε για τους δύο την αθώωση τους και τους άλλους δύο την ενοχή κατά περίπτωση για συμπλ9οκή και σωματικές βλάβες .

Συγκεκριμένα στον έναν επεβλήθη ποινή κάθειρξης τεσσάρων ετών με τριετή αναστολή για συμπλοκή εντός αθλητικής εγκατάστασης  κα για τον έτερο ποινή φυλάκισης έξι μηνών .

Στο άκουσμα των ποινών υπήρξε ξέσπασμα και ενστάσεις από την πλευρά της υπερσάσπισης , με τους συνηγόρους νε εγείρουν ζήτημα  για τη συμμετοχή των ενόρκων στην απονομή δικαιοσύνης.

Nα υπενθυμίσουμε πως ο Κώστας Κατσούλης είχε έρθει με φίλους του στο Ηράκλειο από τον Πειραιά για να παρακολουθήσει τον αγώνα του Εθνικού με τον Ηρόδοτο.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν οπαδοί του Ηροδότου κινήθηκαν προς την εξέδρα των φιλάθλων του Εθνικού για να αποσπάσουν την σημαία της φιλοξενούμενης ομάδας.

Ο 46χρόνος μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος αρχικά στο Βενιζέλειο και στη συνέχεια στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Αθήνας, όπου μετά από λίγες ημέρες άφησε την τελευταία του πνοή.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ Ελένη Γκοντέ