ΒΙΝΤΕΟ: Βολές Θεοδωράκη από τ΄ Ανώγεια με φόντο την… ψηφοφορία της Κυριακής

10.57

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι με ψεύτικες υποσχέσεις εξαπάτησε τους Κρητικούς, εξαπέλυσε χθες το απόγευμα από τα μαρτυρικά Ανώγεια Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδώρακης.

Ο κ. Θεοδωράκης -που βρέθηκε στην Κρήτη στο πλαίσιο διήμερης περιοδείας- ξεκαθάρισε πως στην ψηφοφορία της Κυριακής, το Ποτάμι θα καταψηφίσει τα νέα φορολογικά μέτρα.

Στο μεταξύ, στη διάρκεια της παραμονής του στ΄ Ανώγεια όπου έτυχε θερμότατης υποδοχής, επισκέφθηκε και το κέντρο φιλοξενίας ασυνόδευτων προσφύγων, ενώ με τσικουδιές και παραδοσιακά εδέσματα τον υποδέχτηκε και ο δήμαρχος Ανωγείων.

Πιο αναλυτικά, την ρητή και κατηγορηματική δέσμευση στους κρητικούς πως το Ποτάμι, δεν πρόκειται να ψηφίσει τα νέα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης, έδωσε χθες το απόγευμα από τα Ανώγεια Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο, ο επικεφαλής του κινήματος, Σταύρος Θεοδωράκης.

«Όπως διαμορφώνονται τα πράγματα –είπε χαρακτηριστικά- πιστεύω ότι τα περισσότερα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση θα τα καταψηφίσουμε, γιατί δε θα ψηφίσουμε τους φόρους, δε θα ψηφίσουμε τις νέες επιβαρύνσεις».

Ο κ. Θεοδωράκης άσκησε δριμύ κατηγορώ στην κυβέρνηση, τονίζοντας πως εξαπάτησε τους κρητικούς, όπως και τους υπόλοιπους έλληνες, με ψεύτικες υποσχέσεις.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, μιλώντας σε ανοικτή εκδήλωση στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα «Μανόλης Κεφαλογιάννης», τόνισε πως το Ποτάμι θα συνεχίσει να δίνει την μάχη του μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο, κόντρα στον κατήφορο που έχει πάρει η χώρα.

Τετ-α-τετ με τα προσφυγόπουλα

Στη διάρκεια της παραμονής του στ’ Ανώγεια ο επικεφαλής του Ποταμιού επισκέφθηκε και το κέντρο φιλοξενίας ασυνόδευτων προσφύγων, όπου είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με τα ίδια τα προσφυγόπουλα που έχουν βρει εκεί ένα ασφαλές καταφύγιο.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής του Ποταμιού και η συνοδεία του έτυχαν θερμότατης υποδοχής από τον δήμαρχο, Μανόλη Καλλέργη, ο οποίος μάλιστα του δώρισε μεταξύ άλλων και μια παραδοσιακή βούργια.

Ο δήμαρχος Ανωγείων σε μια αποστροφή του λόγου του αναφέρθηκε και στα πολλαπλά προβλήματα των ορεινών δήμων εξαιτίας της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης.

Η μαρτυρική κωμόπολη του Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο, ήταν ο τελευταίος σταθμός της διήμερης περιοδείας του Σταύρου Θεοδωράκη στην ανατολική Κρήτη πριν επιστρέψει στην Αθήνα.
 

Στέλλα Μαθιουδάκη