ΒΙΝΤΕΟ: Οργισμένη απάντηση των συνταξιούχων στην επιστολή Κατρούγκαλου

13.50

 
Το απόλυτο αλαλούμ επικρατεί τις τελευταίες ημέρες με τις επιστολές Κατρούγκαλου προς τους συνταξιούχους που έχουν υποστεί περικοπές στις επικουρικές συντάξεις.
 
Οργισμένοι οι συνταξιούχοι τονίζουν στη «Ν.Τ.» πως οι επιστολές αυτές μόνο από λάθη και ασάφειες χαρακτηρίζονται, ενώ μιλούν για εμπαιγμό και κοροϊδία.
 
Πολλοί μάλιστα έφτασαν σε σημείο να απευθυνθούν και σε δικηγορικά γραφεία για να βρουν το δίκιο τους, ενώ στην Κρήτη το νέο αγωνιστικό ραντεβού των συνταξιούχων έχει οριστεί για το πρωί της ερχόμενης Πέμπτης έξω από τα γραφεία των κατά τόπους αντιπεριφερειών.

 
Μόνο λόγια οργής βγαίνουν πλέον από τα χείλη των εξαθλιωμένων συνταξιούχων, οι οποίοι ο ένας μετά τον άλλον παίρνει στα χέρια του την περίφημη επιστολή Κατρούγκαλου, που χαρακτηρίζεται μόνο από λάθη και ασάφειες.
 
Ενδεικτικό του αλαλούμ που επικρατεί, είναι το παράδειγμα ενός συνταξιούχου από το Ρέθυμνο.
Η επιστολή αναφέρει ότι πριν τον επίμαχο νόμο η σύνταξή του ήταν 2.078,85 ευρώ.
Μετά την εφαρμογή του νόμου, η σύνταξη του βάσει της επιστολής είναι 2.078,22 ευρώ.
Δηλαδή, η διαφορά είναι μόλις 0,63 ευρώ.
Η πραγματική όμως σύνταξη του ηλικιωμένου είναι πλέον 1.100 ευρώ και η πραγματική διαφορά ανέρχεται στα 978,85 ευρώ.
 
Και ενώ οι συνταξιούχοι κινδυνεύουν να υποστούν έμφραγμα όταν βρίσκονται στις αρχές του μήνα στα ταμεία των τραπεζών, υπάρχουν και εκείνοι αντί για μειώσεις, είδαν αυξήσεις στις συντάξεις τους!
 
Τα περήφανα γηρατειά που δεν το βάζουν κάτω, δίνουν νέο αγωνιστικό ραντεβού στους δρόμους το πρωί της 3η Νοεμβρίου. Στο Ρέθυμνο οι συνταξιούχοι θα συγκεντρωθούν στις 11 το πρωί στην πλατεία έξω από το κτίριο της αντιπεριφέρειας, για να καταστρέψουν εκεί τις επιστολές του Γιώργου Κατρούγκαλου.
 
Στα Χανιά το ραντεβού έχει δοθεί στις 9 το πρωί έξω από την αντιπεριφέρεια.