ΒΙΝΤΕΟ -Παγκόσμια Ημέρα Νερού: Μήνυμα για την προστασία του πολυτιμότερου αγαθού

15.00

Μπορεί η 22α Μαρτίου να καθιερώθηκε ως παγκόσμια ημέρα νερού, εντούτοις στις μέρες μας το πολύτιμο αυτό αγαθό όχι μόνο δεν προστατεύεται αλλά κατασπαταλάται δίχως όρια.

 

Το πρωί στελέχη του οργανισμού ανάπτυξης Κρήτης, οργάνωσαν ξεναγήσεις στα τέσσερα μεγάλα φράγματα του νησιού, στέλνοντας μήνυμα ευαισθητοποίησης στους πολίτες.

 

Η κάμερα της “Ν.Τ.” βρέθηκε στο φράγμα των Ποταμών Αμαρίου στο Ρέθυμνο, ενώ κατέγραψε εικόνες και από τα δρώμενα που οργάνωσαν μαθητές του Ηρακλείου στο κέντρο της πόλης.

 

Ειδικότερα, είναι ένας πολύτιμος πλούτος ζωής, τον οποίο σπαταλάμε άδικα την ώρα που πάνω από ένα δισεκατομμύριο ψυχές στη γη δεν έχουν πρόσβαση σε αυτό. Ο λόγος για το νερό!

 

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα νερού, ο οργανισμός ανάπτυξης Κρήτης, οργάνωσε ξεναγήσεις στα φράγματα του νησιού. Στο Ρέθυμνο, σταθμός ήταν στο φράγμα των Ποταμών Αμαρίου.

 

Τα νερά του φράγματος αξιοποιούνται για αρδευτικούς σκοπούς, ενώ μελλοντικά θα δώσουν λύση και στο υδρευτικό πρόβλημα, τη στιγμή που μπορεί να συμβάλουν ακόμα και στην αντιμετώπιση του ενεργειακού προβλήματος του νησιού.

 

Η Κρήτη θεωρείται από τους επιστήμονες ως μία από τις ευνοημένες περιοχές της Ελλάδας, αφού η δυτική Κρήτη και δει τα Χανιά είναι η τρίτη κατά σειρά περιοχή της χώρας μας σε ποσότητες νερού.

 

Ηράκλειο

 

Με το μήνυμα «προστατεύουμε το πολυτιμότερο αγαθό», μαθητές και εκπαιδευτικοί από πολλά σχολεία του Ηρακλείου, μετείχαν στις εκδηλώσεις που έγιναν στην πλατεία Καλλεργών και τη Λότζια.

 

Οι μαθητές συμμετείχαν σε θεατρικά και χορευτικά δρώμενα, τραγούδησαν για το νερό και ζωγράφισαν μηνύματα για την εξοικονόμησή του.

 

Στόχος των εκδηλώσεων ήταν η ευαισθητοποίηση των πολιτών στο θέμα διαχείρισης του νερού, όπως επίσης και η ανάδειξη της σημασίας του για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Αντίστοιχες δράσεις έγιναν και σε άλλους νομούς της Κρήτης.