ΒΙΝΤΕΟ: Παραλιακή Λεωφόρος: Άφαντες οι διαβάσεις πεζών και τα καλαθάκια απορριμμάτων

13.38

Τελειωμό δεν έχουν τα κακώς κείμενα στην υπό ανάπλαση παραλιακή λεωφόρο του Ρεθύμνου, καθώς οι ελλείψεις που παρουσιάζονται και τις οποίες κατέγραψε σήμερα ο φακός της «Ν.Τ.», είναι σοβαρές.

 

Ακόμα και σήμερα, ανύπαρκτες παραμένουν οι διαβάσεις πεζών, αλλά και οι ειδικές ράμπες που θα διευκολύνουν την κίνηση των ατόμων με αναπηρία.

 

Επίσης, μετά την απόσυρση των μεγάλων κάδων απορριμμάτων η περιοχή ξέμεινε και από καλαθάκια σκουπιδιών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι περαστικοί να πετούν τα σκουπίδια τους στους λάκκους που έχουν ανοιχτεί για τις δενδροφυτεύσεις.
Ειδικότερα, όσο επιμελώς και αν τις αναζητήσει κανείς προκείμενου να διασχίσει με ασφάλεια το οδόστρωμα, δεν πρόκειται να τις βρει. Μιλάμε φυσικά για τις ανύπαρκτες διαβάσεις πεζών στο παραλιακό μέτωπο, ανατολικά του Ρεθύμνου.

 

Σχεδόν από την οδό Σοφοκλή Βενιζέλου μέχρι και την Αυστραλών Πολεμιστών, δηλαδή σε ακτίνα περίπου 3 χιλιομέτρων, οι περίφημες διαβάσεις πεζών, δεν έχουν ακόμα πάρει την τελική τους μορφή. Το μόνο που παρατηρεί κανείς στις διασταυρώσεις, είναι ότι το οδόστρωμα είναι ελαφρώς υπερυψωμένο, χωρίς όμως διαγραμμίσεις.

 

Και ενώ οι αρτιμελείς άνθρωποι, διασχίζουν την παραλιακή λεωφόρο όπως – όπως, οι συνάνθρωποι μας που είναι καθηλωμένοι σε αναπηρικά αμαξίδια, δεν έχουν αυτό το δικαίωμα. Μπορούν να φτάσουν μόνο μέχρι την πλευρά των καταστημάτων και όχι μέχρι το πεζοδρόμιο δίπλα στη θάλασσα. Και τούτο επειδή δεν έχουν ακόμα κατασκευαστεί οι περίφημες ράμπες.

 

Η ανατολική παραλία του Ρεθύμνου όμως, δεν έχει ξεμείνει μόνο από διαβάσεις πεζών, αλλά και από καλαθάκια απορριμμάτων. Από την 1η Μαρτίου που αποσύρθηκαν οι κάδοι σκουπιδιών, οι περιπατητές είναι αναγκασμένοι να κάνουν 2-3 χιλιόμετρα για να βρουν καλαθάκι, ενώ κάποιοι άλλοι έχουν μετατρέψει τους ανοικτούς λάκκους που θα γίνουν οι δενδροφυτεύσεις σε αυτοσχέδια καλαθάκια σκουπιδιών.

 

Δέσμευση της δημοτικής αρχής ήταν ότι το έργο επρόκειτο να παραδοθεί μέχρι τα τέλη Μαρτίου. Σήμερα όμως το ημερολόγιο δείχνει 12 Μαΐου και οι ελλείψεις είναι ακόμα ορατές…