ΒΙΝΤΕΟ: Παρουσίαση της 2ης περιόδου του RETHYMNO ASSIST

17.56

Η ΡΕΘΥΜΝΟ ΚΑΕ πραγματοποίησε χθες 18/11 την παρουσίαση της 2ης περιόδου RETHYMNOASSIST, μέσα σε πολύ θερμό κλίμα, με την παρουσία και την στήριξη πολλών σημαντικών ανθρώπων του τόπου μας. Όλοι ήταν εκεί για να ακούσουν και να δουν από κοντά το πρωτοποριακό για τα Ελληνικά δεδομένα, τούτο εγχείρημα. Ο μεγαλομέτοχος κ. Κωστής Ζομπανάκης, ο Πρόεδρος κ. Ηρακλής Μανουκαράκης, το Διοικητικό Συμβούλιο, οι αθλητές, το τεχνικό τιμ, οι εργαζόμενοι του Ρέθυμνο Aegean, ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Μαρινάκης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Γιώργος Γεωργαλής, η Διευθύντρια Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας κα Μαρία Καββάλου, ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας κ. Ευστάθιος Κοντογιάννης, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτηκ. παπα-Γιώργης Γαλεράκης αλλά και εκπρόσωποι των Δημοτικών Σχολείων και των Συλλόγων Γονέων δήλωσαν «παρών» σε αυτή την πολύ σημαντική μέρα για την ομάδα μας και ολόκληρης της πόλης.

Η παρουσίαση ξεκίνησε με την ομιλία του Προέδρου του Ρέθυμνο Aegean, Ηρακλή Μανουκαράκη, ο οποίος αρχικά έκανε μία ιστορική αναδρομή στην 1η περίοδο του RETHYMNOASSIST. «Κοινωνική ευθύνη έχει η ομάδα μας από το 2008 μέχρι και σήμερα με το πρόγραμμα «Σουτ από την περιφέρεια» όπου αντιπροσωπία της ομάδας μας επισκεπτόταν δημοτικά σχολεία και περιελάμβανε την μάθηση των τεχνικών του μπάσκετ και την σωστή διατροφή, παιχνίδια, δώρα και αυτόγραφα από τους παίκτες. Επίσης, τα προσκαλούσαμε μαζί με τους γονείς τους και δασκάλους τους στο επόμενο εντός έδρας παιχνίδι της ομάδας μας (ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΕΡΚΙΔΑ).

Μετά από έρευνες και μελέτες δημιουργήσαμε ένα businessplan, το οποίο καταθέσαμε στο «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» και στις 20 Οκτωβρίου μας απάντησε θετικά, ώστε να μας χρηματοδοτήσει για τα κατασκευαστικά έργα που θα κάνουμε. Σε συνδυασμό με την εθελοντική εργασία των στελεχών και των εργαζόμενων της ομάδας μας αλλά και των πολιτών του Ρεθύμνου ξεκινάμε σήμερα το «ASSISTΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ» με 3 δράσεις». Στη συνέχεια, έδωσε τον λόγο στον μεγαλομέτοχο του Ρέθυμνο Aegean και Πρόεδρο της μη κερδοσκοπικής εταιρίας «ASSISTΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ», κ. Κωστή Ζομπανάκη, ο οποίος εξήγησε τον τρόπο λειτουργίας του προγράμματος, την δράση και τους στόχους του. «Ευχαριστώ όλους εσάς που ήρθατε. Πάντα είναι «παρών» ο κόσμος του Ρεθύμνου. Δεν θα τολμούσα να σκεφτώ καν αυτό το εγχείρημα αν δεν είχα δει τα τελευταία 5 χρόνια πόσο κοντά είναι όλη η πόλη στις προσπάθειες που έχουμε κάνει. Το να δίνεις και να προσφέρεις δεν είναι δεδομένο ότι θα υπάρξει ανταπόκριση.

Σε αυτή την πόλη έχω γνωρίσει εξαιρετικούς ανθρώπους. Είμαι εξαιρετικά χαρούμενος με όλη την προσπάθεια. Στην αρχή που είχα έρθει όλοι μου έλεγαν ότι δεν θα γινόταν τίποτα αλλά έχουμε καταφέρει πολλά πράγματα μαζί με τους εξαιρετικούς συνεργάτες μου. Αυτό μου δίνει την ελπίδα ότι θα ολοκληρώσουμε το όραμα. Για μένα είναι δεδομένο ότι μία αθλητική ομάδα που έχει επιρροή στα παιδιά σε μία κοινωνία, θα κάνει και κάτι άλλο. Στην Αμερική η κοινωνική δράση των αθλητικών συλλόγων είναι δεδομένη. Το Ρέθυμνο Aegeanείναι μία πολύ καλή ομάδα και είναι τελείως δυσανάλογη η επιτυχία αυτής της ομάδας με το μέγεθος της πόλης. Κάποια στιγμή ήρθαμε σε επαφή με το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» οι οποίοι μας άκουσαν για το πρότζεκτ που είχαμε στο μυαλό μας και μας είπαν να συμπεριλάβουμε και τα παιδιά. Έτσι καθίσαμε και βγάλαμε το πρόγραμμα, για το οποίο είμαστε εδώ σήμερα.

Η δική μου άποψη ήταν ότι με την τεχνογνωσία που έχουμε θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε τα σχολεία. Έπρεπε να φέρουμε αυτή την τεχνογνωσία στα σχολεία και να βοηθήσουμε τα παιδιά με ποικίλους τρόπους. Αυτό το πρόγραμμα μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και για άλλες ομάδες της χώρας μας». Αμέσως μετά, την «σκυτάλη» έλαβαν οι υπεύθυνοι των τριών δράσεων, ο κ. Σταύρος Μυκονιάτης (Υπεύθυνος Δράσης Αθλητισμού), ο κ. Μανώλης Γιαννούλης (Υπεύθυνος Δράσης Μαστορέματα) και ο κ. Νεκτάριος Τσαγλιώτης (Υπεύθυνος Δράσης Κηπουρέματα), οι οποίοι με τη σειρά τους ενημέρωσαν τον κόσμο για τις Δράσεις που έχουν αναλάβει. Στη συνέχεια, οι εκπρόσωποι του πολιτικού χώρου, της Εκκλησίας αλλά και της Παιδείας μοιράστηκαν τις σκέψεις τους και δήλωσαν απόλυτα σύμφωνοι και αρωγοί για αυτό το σπουδαίο πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης. Δήμαρχος Ρεθύμνου, κ. Γιώργος Μαρινάκης: «Νομίζω ότι είναι μία από τις καλύτερες μέρες του Ρεθύμνου.

Βλέπουμε πως ξετυλίγεται το «κουβάρι»: αθλητισμός, παιδεία, κοινωνία, αξίες, παραδόσεις. Είμαι υπερήφανος που έχουμε αυτή την ομάδα και πραγματικά η πόλη νιώθει το ίδιο. Η ομάδα δεν είναι μόνο δυνατή αθλητικά αλλά ακόμα πιο δυνατή κοινωνικά. Είναι υποδειγματικές οι δράσεις της και ο τρόπος που σκέφτεται. Η απόφαση να ασχοληθεί με τα παιδιά, διαπαιδαγωγώντας τα τις αξίες, είναι ότι πιο σημαντικό μπορούν να κάνουν. Το RETHYMNOASSISTείναι μία υπέρβαση για μία μικρή πόλη που είχε την ευτυχία να ξεκινήσουν το όνειρο του ΑΓΟΡ κάποιοι «φωτισμένοι» άνθρωποι, οι οποίοι στη συνέχεια έδωσαν τη σκυτάλη σε έναν πολύ σημαντικό άνθρωπο. Τέτοιες δράσεις είναι δεδομένες για τις ομάδες της Αμερικής αλλά στην Ελλάδα τις πραγματοποιεί μόνο το Ρέθυμνο.

Με την βοήθεια όλων οφείλουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό». Διευθύντρια Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, κα Καββάλου Μαρία: «Ήρθα και είμαι πάρα πολύ συγκινημένη γιατί βλέπω τους Ρεθυμνιώτες να κάνουν πράγματα για την πόλη τους. Αυτό πραγματικά δεν συμβαίνει πουθενά. Έχουμε την τύχη να είμαστε σε αυτό τον ευλογημένο τόπο και όλοι μαζί να ασχολούμαστε με τα παιδιά. Εσείς οι αθλητές που είστε παραδείγματα για αυτά πήγατε κοντά τους και πηγαίνετε ακόμα. Αυτό είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα που υπάρχει. Εμείς θα είμαστε δίπλα σας».

Εκπρόσωπος Μητροπολίτη, κ. παπα-Γιώργης Γαλεράκης: Εκ μέρους του Σεβασμιότατου χαιρόμαστε και ευλογούμε για τον λόγο ότι αυτή η ομάδα είναι ομάδα. Βγαίνουμε από το «εγώ» και μέσα από τη σύσφιξη και τη συνύπαρξη κάποιων ανθρώπων χτίστηκε μία πολύ δυνατή ομάδα που αν μη τι άλλο χαιρόμαστε που μπροστάρης είναι ο κ. Κωστής Ζομπανάκης. Μία ομάδα που έδειξε τα πρώτα δείγματα γραφής αρκετά χρόνια νωρίτερα.

Είμαστε βέβαιοι ότι μέσα από αυτή τη συλλογική εργασία θα μπορέσουμε να ελπίζουμε για την τοπική μας κοινωνία». Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, κ. Ευστάθιος Κοντογιάννης: «Το γνώριζα το πρόγραμμα, καθώς δεν το ακούω για πρώτη φορά αφού έχω συναντηθεί ξανά στο παρελθόν με τον κ. Ζομπανάκη. Εμείς σαν πρωτοβάθμια, ήμασταν και είμαστε «ανοιχτοί». Είναι ένα πρόγραμμα κοινωνική ευθύνης που προωθεί τον συναγωνισμό, το ομαδικό πνεύμα, την ευγενή άμιλλα και αξίες. Όλα θα πάνε καλά».
www.rethymnobc.gr

Κώστας Νίτσε neatv.gr