ΒΙΝΤΕΟ: «Πειραγμένες» αντλίες: Προσοχή στα φθηνά βενζινάδικα, συνιστούν οι πρατηριούχοι

11.20

Άνω – κάτω έχει γίνει τις τελευταίες ώρες και η αγορά της Κρήτης, από τα στοιχεία με τις «πειραγμένες» αντλίες, που δόθηκαν στο φως της δημοσιότητας.
 
Σύμφωνα με έρευνα του Πολυτεχνείου, μέχρι και 9,5% στην ποσότητα των καυσίμων που βάζουν οι καταναλωτές στα αυτοκίνητά τους, κλέβουν ορισμένα βενιζινάδικα που οι ιδιοκτήτες τους έχουν «πειράξει» τις αντλίες τους. Να δοθούν όλα τα στοιχεία στον εισαγγελέα, ζητά η ΠΟΠΕΚ.

  
Αναστάτωση στους καταναλωτές και της Κρήτης προκαλούν τα στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, ως προς τις «πειραγμένες» αντλίες που βρέθηκαν σε πρατήρια υγρών καυσίμων της Αττικής και οι οποίες παραδίδουν λιγότερο καύσιμο από αυτά που ακριβοπληρώνει πλέον το καταναλωτικό κοινό.
 
Έρευνα του Πολυτεχνείου που παρουσιάστηκε από τον σύνδεσμο των εταιριών εμπορίας πετρελαιοειδών, έδειξε ότι 1 στις 6 αντλίες -που αντιστοιχεί σε ποσοστό 14,5%- παραδίδει λιγότερο καύσιμο με τις αποκλίσεις μάλιστα να φθάνουν έως και το 9,5%.
 
«Τα στοιχεία πρέπει να φθάσουν άμεσα στον εισαγγελέα», υποστηρίζει η πανελλήνια ομοσπονδία πρατηριούχων εμπόρων καυσίμων.
 
Οι καταναλωτές εύκολα μπορούν να πέσουν θύματα του κάθε ασυνείδητου πρατηριούχου που έχει «πειράξει» τις αντλίες του, με σκοπό το κέρδος. Τι είναι όμως αυτό που θα πρέπει να τους υποψιάσει;
 
Στην Κρήτη, σύμφωνα με τους πρατηριούχους, η απάτη με τις «πειραγμένες» αντλίες δύσκολα θα κερδίσει έδαφος.
 
Όλες οι αποκλίσεις καταγράφονται από τα συστήματα ελέγχου εισροών – εκροών όγκου καυσίμων τα όποια έχουν εγκατασταθεί στα περισσότερα σημεία διακίνησης αλλά δεν είναι λειτουργικά παρά τα βήματα που έγιναν, μιας και ακόμη εκκρεμεί η συμπλήρωση του θεσμικού πλαισίου.
 
Το πρόβλημα με τις «πειραγμένες» αντλίες έχει επιδεινωθεί σημαντικά στις μέρες μας, καθώς πριν από τέσσερα χρόνια, το ποσοστό των προβληματικών αντλιών ήταν μόλις στο 4%.