ΒΙΝΤΕΟ: «Όπλο» για τον αυτισμό η εφαρμογή του ΠΑΥΕΥΣ

12.17

Ένα ευφυές πληροφοριακό σύστημα, που μέσω ίντερνετ θα διευκολύνει την καθημερινότητα των οικογενειών που έχουν μέλη με αυτισμό, αλλά ακόμα και τη δουλειά των επαγγελματιών υγείας, παρουσιάστηκε το πρωί στο Ρέθυμνο.

Πρόκειται για το σύστημα “ΠΑΥΕΥΣ” που δημιουργήθηκε από το εργαστήριο πληροφοριακών συστημάτων του πανεπιστημίου Πατρών και αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία.

Αναλυτικότερα, μια καινοτόμο τεχνολογική λύση, που αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία και που θα διευκολύνει την καθημερινότητα όσων οικογενειών έχουν μέλη με αυτισμό αλλά και τη δουλειά των επαγγελματιών υγείας και εκπαίδευσης, παρουσιάστηκε σήμερα στο επιμελητήριο Ρεθύμνου.

Ο καθηγητής από το πανεπιστήμιο Πατρών, Βασίλης Βουτσινάς εξηγεί: «το ΠΑΥΕΥΣ είναι ένα ευφυές πληροφοριακό σύστημα για την υποστήριξη όλων όσων συνδέονται με άτομα με αυτισμό, δηλ. γονείς, ειδικοί, πάροχοι υπηρεσιών υγείας κλπ., καθώς τους εξασφαλίζει αυτόματη παροχή πληροφοριών και συμβουλών. Αυτές οι πληροφορίες και συμβουλές αφορούν στην είτε άμεση είτε και μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση συγκεκριμένων συμπεριφορών καθώς και συγκεκριμένων εκπαιδευτικών θεμάτων. Το ΠΑΥΕΥΣ είναι σύμφωνο με τη διαρκώς αυξανόμενη τάση για παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών υγείας, πρωτοπορώντας παγκοσμίως στην περιοχή της ψυχικής υγείας».

Οι υπηρεσίες προς πολίτες και επαγγελματίες παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας www.pavefs.gr, η οποία αποτελεί την επίσημη πηγή πληροφόρησης για το πρότυπο σύστημα υποστήριξης ατόμων με αυτισμό (ΠΑΥΕΥΣ).

Σύμφωνα με τον καθηγητή Βουτσινά, το πρόγραμμα ολοκληρώνεται μέσα στον Οκτώβριο και έτσι πολύ σύντομα οι ευφυέστατες αυτές εφαρμογές θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους πολίτες.

Το σύστημα ΠΑΥΕΥΣ δημιουργήθηκε από το εργαστήριο “πληροφοριακών συστημάτων διοίκησης και επιχειρηματικής νοημοσύνης” του πανεπιστημίου Πατρών σε συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες της ψυχικής υγείας.