ΒΙΝΤΕΟ: «Πονοκέφαλος» στις αρχές για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών

14.10

 
Πυρετός διαβουλεύσεων επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στο Ρέθυμνο μεταξύ της αντιπεριφέρειας και του ΚΤΕΛ προκειμένου να επαναπροσδιοριστούν τα δρομολόγια των λεωφορείων που μεταφέρουν τους μαθητές στα σχολεία τους.
 
Ωστόσο, «πονοκέφαλο» στους εμπλεκόμενους προκαλεί το θέμα της ασφαλούς μεταφοράς των μαθητών από το Γεράνι στο νέο γυμνάσιο Ατσιποπούλου, καθώς επίσης και όλων των υπολοίπων μαθητών προς το νέο σχολικό συγκρότημα, το οποίο παρουσιάζει ιδιαιτερότητες ως προς την ασφαλή διέλευση μεγάλων λεωφορείων του ΚΤΕΛ.
 
Η κατάσταση πάντως, αναμένεται να ομαλοποιηθεί μέσα στον επόμενο μήνα.

 
Σχέδια επί χάρτου κάνουν από την Δευτέρα αντιπεριφέρεια και ΚΤΕΛ στο Ρέθυμνο, ώστε να επαναπροσδιορίσουν τα δρομολόγια των λεωφορείων που μεταφέρουν δωρεάν τους μαθητές στα σχολεία τους.
 
Στον σχολικό χάρτη του νομού έχουν ήδη  προστεθεί νέες σχολικές μονάδες, ενώ καταγράφονται αλλαγές και στο ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθητών.
 
Το βασικότερο πρόβλημα που θα πρέπει άμεσα να ξεπεραστεί, είναι αυτό της ασφαλούς μεταφοράς των μαθητών από το Γεράνι προς το γυμνάσιο Ατσιποπούλου.
 
Το λεωφορείο του ΚΤΕΛ θα αφήνει τους μαθητές στη στάση που είναι κοντά στον κόμβο Ατσιποπούλου και εν συνεχεία τα παιδιά θα πρέπει να διασχίσουν κάθετα έναν δρόμο ταχείας κυκλοφορίας για να φτάσουν μέχρι την επόμενη στάση ώστε να επιβιβαστούν σε άλλο λεωφορείο και να μεταβούν στο σχολείο τους. Αυτό που μελετάται είναι η αλλαγή της στάσης.
 
«Πονοκέφαλο» όμως προκαλεί και το θέμα της μεταφοράς των μαθητών στο νέο γυμνάσιο και λύκειο Ατσιποπούλου. Και αυτό διότι αφενός υπάρχει πρόβλημα με την χιλιομετρική απόσταση, που δεν ξεπερνά τα 900 μέτρα, άρα δεν δικαιολογείται δωρεάν μεταφορά και αφετέρου η στενότητα του δρόμου σε κάποια σημεία δεν επιτρέπει την διέλευση μεγάλων λεωφορείων του ΚΤΕΛ.
 
Όπως εκτιμούν οι αρμόδιοι τα όποια προβλήματα έχουν ανακύψει με τα δρομολόγια των λεωφορείων, αναμένεται να ομαλοποιηθούν μέσα στον επόμενο μήνα. Μέχρι τότε όμως το μόνο που ζητούν από την σχολική κοινότητα και τους γονείς, είναι κατανόηση.