ΒΙΝΤΕΟ: Υπόθεση οπλοστασίου: Την Δευτέρα οι απολογίες – Νέα στοιχεία για τον 44χρονο

15.56

Νέα στοιχεία για τη δράση του 44χρονου από το Μυλοπόταμο- που φέρεται να είχε βασικό ρόλο στην υπόθεση του οπλοστασίου- φέρνουν στο φως της δημοσιότητας οι αρχές.

Ο άνθρωπος αυτός, πριν από οκτώ χρόνια είχε πάλι εμπλακεί σε υπόθεση όπλων, ενώ τον περασμένο Σεπτέμβριο προφυλακίστηκε για υπόθεση ναρκωτικών.

 Ωστόσο, το μεσημέρι της ερχόμενης Δευτέρας και οι τρεις εμπλεκόμενοι στην υπόθεση του οπλοστασίου, θα βρεθούν πρόσωπο με πρόσωπο με τον ανακριτή Ρεθύμνου, καθώς κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και κατοχή όπλων.

Πιο αναλυτικά, με κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες θα οδηγηθούν το μεσημέρι της ερχόμενης Δευτέρας στον ανακριτή Ρεθύμνου, οι τρείς συλληφθέντες για την υπόθεση του μεγάλου οπλαστασίου που ανακαλύφθηκε σε γιάφκα στην καρδιά του Ηρακλείου.

Αργά χθες το απόγευμα ο εισαγγελέας Ρεθύμνου άσκησε ποινική δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης στον 44χρονο από το Μυλοπόταμο, που είναι έγκλειστος, αλλά και στον 40χρονο έμπορο από το Ηράκλειο, καθώς στον 26χρονο Ρεθυμνιώτη. Και οι τρεις κατηγορούνται και για κατοχή όπλων, με τον 44χρονο να παίρνει εξ? αρχής πάνω του, όλη την ευθύνη.

Οι τρείς άνδρες συνδέονταν μεταξύ τους με φιλία, ενώ κάποιοι από αυτούς είναι και κουμπάροι. Ωστόσο, οι συνήγοροι του 40χρονου και του 26χρονου, υποστηρίζουν πως οι πελάτες τους δεν έχουν καμία σχέση με το βαρύ οπλισμό σύγχρονης και παλαιότερης τεχνολογίας, που βρέθηκε στη γιάφκα.

Και μπορεί ο 26χρονος να μην ήταν παλιός γνώριμος των αρχών, ενώ ο 40χρονος να είχε απασχολήσει για άλλου είδους αδικήματα, ωστόσο ο 44χρονος πέρα από την υπόθεση ναρκωτικών για την οποία είναι έγκλειστος στις φυλακές, είχε απασχολήσει και οκτώ χρόνια νωρίτερα και πάλι για υπόθεση όπλων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο άτομο από το Μυλοπόταμο, το καλοκαίρι του 2008 είχε συλληφθεί για παραβάσεις του νόμου περί όπλων, καθώς είχε παραλάβει ένα δέμα από τη Γερμανία, το οποίο μάλιστα ήταν στο όνομα της 93χρονης γιαγιάς του και το οποίο είχε 25 όπλα.

Τότε είχε σημάνει και πάλι συναγερμός στις αρχές. Από την εκτεταμένη έρευνα των αστυνομικών στο χωριό του -που μάλιστα είχε επεκταθεί ακόμα και στο κουνελοστάσιο που διατηρούσε- είχαν βρεθεί δεκάδες όπλα και είδη οπλισμού. Ο 44χρονος είχε καταδικαστεί τότε σε έξι χρόνια φυλάκισης, ενώ είχε δηλώσει «συλλέκτης» όπλων.

Οι έρευνες των αρχών συνεχίζονται, ενώ τα επόμενα 24ωρα ο βαρύς οπλισμός θα «ταξιδέψει» για Αθήνα, στο πλαίσιο ειδικής αποστολής που σχεδιάζουν οι αστυνομικές αρχές του Ρεθύμνου.

Τα όπλα θα καταλήξουν στα εργαστήρια της ΕΛΑΣ για τον απαραίτητο έλεγχο, ενώ οι εκρηκτικές ύλες θα καταλήξουν στον στρατό. Όσο για τα αρχαία αντικείμενα που βρέθηκαν θα εξεταστούν από ομάδα αρχαιολόγων του Ηρακλείου, ενώ τα συμπεράσματα που θα προκύψουν από τις έρευνες θα συμπεριληφθούν στην ογκώδη δικογραφία.