ΒΙΝΤΕΟ: Πραγματικότητα η νέα παιδική χαρά του δημοτικού κήπου

10.54

Σ’ ένα καταπράσινο και ασφαλές περιβάλλον παίζουν από σήμερα οι μικροί δημότες του Ρεθύμνου, καθώς εγκαινιάστηκε το μεσημέρι η νέα παιδική χαρά που βρίσκεται στην “καρδιά” του δημοτικού κήπου της πόλης.

 

Η πρότυπη παιδική χαρά σηματοδοτεί μια νέα εποχή στην αναψυχή των παιδιών και των οικογενειών τους, καθώς οι χώροι που προσφέρονται στο Ρέθυμνο, στερούνται βασικών προδιαγραφών ασφαλείας.

 

Στα χέρια των λιλιπούτειων δημοτών του Ρεθύμνου παρέδωσε σήμερα ο δήμαρχος, Γιώργος Μαρινάκης, ένα πολύ σημαντικό έργο της πόλης. Ο λόγος για τη νέα πρότυπη παιδική χαρά που βρίσκεται στην «καρδιά» του δημοτικού κήπου.

 

Πρόκειται για ένα έργο σύγχρονων προδιαγραφών που επιβάλλουν οι κανόνες ασφαλείας, το οποίο δημιουργήθηκε σε χρόνο ρεκόρ. Τα σημερινά εγκαίνια σηματοδοτούν μια νέα εποχή στην αναψυχή των μικρών δημοτών του Ρεθύμνου.

 

Η ολοκαίνουργια παιδική χαρά καλύπτει  συνολική  έκταση  1.200 τ.μ. και περιλαμβάνει 16 όργανα εκ των οποίων τα 2  είναι κατάλληλα για χρήση από άτομα με αναπηρία.

 

Στην παιδική χαρά διαμορφώθηκε ειδικός χώρος για τα νήπια και περιμετρικός εσωτερικός διάδρομος για εύκολη πρόσβαση σε όλα τα όργανα καθώς και  ειδικά προστατευτικά δάπεδα, ενώ εξωτερικά της ξύλινης περίφραξης τοποθετήθηκαν ειδικά όργανα γυμναστικής για τους καθημερινά αθλούμενους πολίτες.

 

Η αναβάθμιση του δημοτικού κήπου όμως, δεν σταματά στην ανάπλαση της παιδικής χαράς. Πολύ σύντομα δήμος και πανεπιστήμιο Κρήτης θα συνάψουν μνημόνιο συνεργασίας για την ανάδειξη της βοτανικής, ιστορικής και  κοινωνικής ταυτότητάς του δημοτικού κήπου.

 

Για την ανάπλαση της παιδικής χαράς δαπανήθηκαν 95.000 ? από τα οποία τα 70.000 ? διατέθηκαν για την αγορά παιχνιδιών, την περίφραξη, τα καθιστικά και τον αυτόνομο φωτισμό, ενώ 25.000 ? κόστισαν τα υλικά διαμόρφωσης του χώρου και οι εργασίες.