ΒΙΝΤΕΟ: Προσωρινή «αυλαία» στις αγροτικές κινητοποιήσεις – Νέο ραντεβού στην Αθήνα

13.32

Προσωρινή παύση των κινητοποιήσεων τους αποφάσισαν το μεσημέρι οι αγρότες της Κρήτης που το πρωί απέκλεισαν συμβολικά υποκαταστήματα της τράπεζας της Ελλάδος, τελωνεία και εφορίες.

 

Οι αγροτοκτηνοτρόφοι του νησιού ανανέωσαν το ραντεβού τους με την κυβέρνηση στην Αθήνα, την ημέρα ψήφισης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη βουλή.

 

Στο μεταξύ, μετά από 33 ημέρες αγώνα αγρότες της ενωτικής ομοσπονδίας Χανίων, αποχώρησαν το μεσημέρι από το μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια, δίδοντας νέο αγωνιστικό ραντεβού το πρωί της Πέμπτης έξω από το κτήριο της εφορίας Χανίων.
Πιο αναλυτικά, “μπλόκο” στους εισπρακτικούς μηχανισμούς της Κρήτης έκαναν σήμερα οι αγροτοκτηνότροφοι του νησιού. Στα Χανιά αγρότες των συλλόγων που μετέχουν στο παγκρήτιο συντονιστικό απέκλεισαν το πρωί το υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος, ενώ μοίρασαν και ντομάτες στους περαστικούς.

 

Το μεσημέρι ανακοίνωσαν την αναστολή των κινητοποιήσεων τους, δίνοντας όμως ραντεβού με την κυβέρνηση στην Αθήνα όταν θα ψηφιστεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

 

Στο μεταξύ, μετά από 33 ημέρες οι αγρότες της ενωτικής ομοσπονδίας νομού Χανίων έφυγαν το μεσημέρι από το μπλόκο στην εθνική οδό Χανίων-Ρεθύμνου στα Μεγάλα Χωράφια. Το επόμενο ραντεβού τους είναι στις 11 το πρωί της Πέμπτης στην εφορία Χανίων, όπου θα προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό του κτηρίου.

 

Ηράκλειο

Σκηνικό κινητοποιήσεων στήθηκε όμως το πρωί και στο Ηράκλειο. Αγροτοκτηνοτρόφοι του νομού κατέλαβαν μόνο το τελωνείο της πόλης και όχι το υποκατάστημα της τράπεζας της Ελλάδος, όπως αρχικά είχε αποφασιστεί, ενώ το μεσημέρι οι κινητοποιήσεις τους έλαβαν τέλος. Και οι αγρότες του Ηρακλείου όμως έδωσαν ραντεβού στην Αθήνα.

 

Ρέθυμνο

Στο Ρέθυμνο ελλείψει τελωνείου και υποκαταστήματος της τράπεζας της Ελλάδος, οι αγροτοκτηνοτρόφοι απέκλεισαν συμβολικά μέχρι το μεσημέρι την εφορία. Το επόμενο ραντεβού τους είναι στην πρωτεύουσα.

 

Λασίθι

 

Τέλος οι αγρότες από το οροπέδιο Λασιθίου αναμένεται να συνεδριάσουν σήμερα στο μπλόκο που έχει στηθεί στο ύψος των Μαλλίων, ώστε να αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεων τους, ενώ ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο να αποχωρήσουν από το μπλόκο.

Όλοι πάντως στρέφονται σε μια μεγάλη κινητοποίηση στην Αθήνα, την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου στη βουλή.