ΒΙΝΤΕΟ: Προβληματίζουν τα τροχαία με τους ποδηλάτες

14.20

Ήρθε για διακοπές στα Χανιά ένας 27χρονος Σκανδιναβός και θα τις θυμάται για πάντα, αφού μια βόλτα με το ποδήλατο τον οδήγησε τελικά νοσηλευόμενο στο νοσοκομείο Χανίων.

Το μεσημέρι της Τετάρτης ο νεαρός έκανε μία βόλτα κοντά στο γήπεδο του Κολυμβαρίου και σύμφωνα με τις πληροφορίες ένα ΙΧ κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες τον παρέσυρε με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του. Ο 27χρονος φέρει πολλαπλά κατάγματα στα πλευρά, κάκωση στο ένα χέρι ενώ του έσπασε και ένα δόντι από τη σύγκρουση.
 
Ο 27χρονος φέρει και θλαστικά τραύματα καθώς και εκδορές στην πλάτη. Ευτυχώς νοσηλεύεται εκτός κινδύνου για τη ζωή του στην χειρουργική κλινική
 
Το νέο αυτό τροχαίο προκαλεί προβληματισμό για το πόσο σέβονται οι οδηγοί τους ποδηλάτες αφού συνέβη μία εβδομάδα μετά το τραγικό δυστύχημα με θύμα έναν 57χρονο πατέρα πέντε παιδιών στην περιοχή του παλιού νοσοκομείου. Σε ότι αφορά σε αυτήν την υπόθεση φαίνεται πως παίρνει το δρόμο της δικαιοσύνης αφού μετά της απολογία της 60χρονης που κατηγορείται ότι εμπλέκεται στο τροχαίο, , το τμήμα τροχαίας άσκησε κατηγορίες σε βάρος της.

Η πρώτη αφορά στο άρθρο 302 του Ποινικού Κώδικα για ανθρωποκτονία από αμέλεια η οποία επιφέρει φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών.
Η δεύτερη αφορά στο άρθρο 42 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που αφορά στην συμπεριφορά σε περίπτωση ατυχήματος και η οποία σε περίπτωση θανάτου επιφέρει ποινή τουλάχιστον έξι μηνών και αφαίρεση του διπλώματος από τρεις έως έξι μήνες.
 
Δηλαδή πρόκειται για κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος, με τους συλλόγους πρόληψης των τροχαίων δυστυχημάτων, να ζητούν από την Πολιτεία αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου σε περίπτωση θανατηφόρου τροχαίου.

Τέλος στη μνήμη όλων των ποδηλατών που έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο την περασμένη Τρίτη οι ποδηλάτρεις πραγματοποίησαν βουβή ποδηλατοπορει?α διαμαρτυρι?ας στην πλατεία της δημοτικής αγοράς,  στο πλαίσιο της καθιερωμένης βόλτας τους με τη πανσέληνο του Μαίου.

Ευαγγελία Ξηρουχάκη