ΒΙΝΤΕΟ:Σε πλήρη απαξίωση ο… αντικαπνιστικός νόμος παρά τις εξαγγελίες

14.10

Φανατικοί καπνιστές ήταν και παραμένουν οι έλληνες, οι οποίοι φαίνεται πως δεν καταλαβαίνουν από νόμους και κανόνες περίκαπνίσματος σε δημόσιους χώρους.
 
Ο αντικαπνιστικός νόμος συνεχίζει στις μέρες μας να γνωρίζει την μεγαλύτερη απαξίωση από τους πολίτες, οι οποίοι αντιλαμβάνονται ως ανέκδοτο τις νέες εξαγγελίες του υπουργού Υγείας, περί αυστηροποίησης του νόμου.
 
Πάντως για να είμαστε δίκαιοι, οι μόνοι που τηρούν τους ελληνικούς νόμους, είναι οι αλλοδαποί επισκέπτες της χώρας μας!

 
Τι και αν αυτός ο νόμος είναι ακόμα σε ισχύ και υποτίθεται πως εφαρμόζεται από το 2011;
 
Στην πράξη ουδείς τον εφαρμόζει, αφού οι περισσότεροι καπνιστές ανάβουν το τσιγάρο τους την ώρα που εκείνοι
θέλουν όπου και αν βρίσκονται…. Μιλάμε φυσικά για τον αντικαπνιστικό νόμο, ο οποίος ήρθε τελευταία στο προσκήνιο, έπειτα από σχετική ερώτηση στον υπουργό Υγείας.
 
Οι τελευταίες εξαγγελίες του Ανδρέα Ξανθού, περί αυστηροποίησης της ισχύουσας νομοθεσίας, μόνο ως ανέκδοτο αντιμετωπίζεται από τους πολίτες, οι οποίοι στο άκουσμα και μόνο βάζουν τα γέλια.
 
Και την ώρα που ο Ανδρέας Ξανθός, χαρακτηρίζει το κάπνισμα ως «αντικοινωνική συμπεριφορά», οι καπνιστές απαντούν πως πέρα από υποχρεώσεις, έχουν και αυτοί δικαιώματα.
 
Οι μόνοι πάντως που μέχρι στιγμής τηρούν το νόμο στα καταστήματα εστίασης, όπως λέει στη «Ν.Τ.» ο Ανδρέας Κλαψινός, είναι οι αλλοδαποί επισκέπτες.
 
Οι αντικαπνιστές από την άλλη, γνωρίζουν πολύ καλά πως δεν πρόκειται πουθενά να βρουν το δίκιο τους και έτσι, είτε τσακώνονται με τους καπνιστές, είτε σηκώνονται και φεύγουν από κλειστά καταστήματα που έχουν πνιγεί στον καπνό.
 
Εκείνο πάντως, που τονίζει ο υπουργός Υγείας είναι πως υπάρχει ανάγκη για την εκπόνηση εθνικού σχεδίου για τη διακοπή του καπνίσματος, αλλά και για την αντιμετώπιση των τεράστιων παρενεργειών.