ΒΙΝΤΕΟ: Συνοδοιπόροι «ΡΕΘΥΜΝΟ CRETAN KINGS» και Πανεπιστήμιο Κρήτης

11.59

 
Μια νέα συνεργασία "γεννήθηκε" μεταξύ της ομάδας μπάσκετ του Ρεθύμνου "Cretan Kings" και του πανεπιστημίου Κρήτης.
 
Το σύμφωνο συνεργασίας που υπογράφηκε στην πανεπιστημιούπολη Γάλλου, επικεντρώνεται σε μια σειρά δράσεων της ρεθυμνιώτικης ομάδας που βασίζονται στο πρόγραμμα "Cretan Kings Assist".
 
Δέσμευση της ομάδας είναι η δημιουργία μιας ειδικής φοιτητικής κερκίδας, όπου οι φοιτητές του πανεπιστημίου θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθούν από κοντά δωρεάν την προσπάθεια της ομάδας.

 
Με σύνθημα ο αθλητισμός ενώνει, πανεπιστήμιο Κρήτης και Ρέθυμνο Cretan Kings, ένωσαν τις δυνάμεις τους στο όνομα του εθελοντισμού και της προσφοράς στον συνάνθρωπο.
 
Το σύμφωνο συνεργασίας, φέρει τις υπογραφές του προέδρου της ρεθυμνιώτικης ομάδας μπάσκετ, Ηρακλή Μανουκαράκη και του πρύτανη του πανεπιστημίου Κρήτης, Οδυσσέα Ζώρα.
 
Η ομάδα μπάσκετ του Ρεθύμνου -που φέτος συμπληρώνει τριάντα χρόνια ζωής και τα τελευταία πέντε χρόνια είναι η καλύτερη επαρχιακή ομάδα εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης- ξεδιπλώνει ακόμη περισσότερο το κοινωνικό έργο που επιτελεί, βάζοντας νέους στόχους, έξω από το παρκέ.
 
Η τελετή υπογραφής του συμφώνου συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων έγινε στην πανεπιστημιούπολη Γάλλου στο Ρέθυμνο, ενώ το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, της πανεπιστημιακής κοινότητας, καθώς και σύσσωμη η οικογένεια της «ΚΑΕ Ρέθυμνο Cretan Kings».
 
Το κοινωνικό πρόγραμμα «Cretan Kings Assist», υλοποιείται με την πολύτιμη βοήθεια του ιδρύματος «Σταύρου Νιάρχου».
 
Οδυσσέας Ζώρας

 
Ο πρύτανης του πανεπιστημίου Κρήτης, Οδυσσέας Ζώρας στην ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Εγώ μαζί με τον κ. Σπανουδάκη αυτή τη στιγμή εκπροσωπούμε το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το οποίο βγήκε πρώτο στις ταξινομήσεις που έγιναν από το περιοδικό TIMES μεταξύ των ελληνικών ιδρυμάτων.
 
Αυτό αντιλαμβάνεστε πως είναι αρκετά καλό διότι είναι επιτυχία των ερευνητών του ιδρύματος και των ανθρώπων που δουλεύουν εδώ. Για αυτό το λόγο θέλω να ευχαριστήσω από αυτό το βήμα όλους τους καθηγητές. Έχουν προηγηθεί ορισμένα σύμφωνα συνεργασίας και έχουν ανοίξει στα πλαίσιο της εξωστρέφειας με τον Ο.Κ.Α.Ν.Α, με το «Χαμόγελο του Παιδιού» και τώρα με την ομάδα μπάσκετ Ρέθυμνο Cretan Kings.
 
Στον αθλητισμό και στον εθελοντισμό δίνουμε μία ιδιαίτερη έμφαση. Έχει τεράστια σημασία, ιδιαίτερα στις δύσκολες εποχές που ζούμε, ο αθλητισμός να υποστηριχθεί και να προαχθεί. Ήρθαμε σε συνεργασία με την ομάδα μπάσκετ Ρέθυμνο Cretan Kings και ευχαριστούμε πολύ τον Πρόεδρο και τους συντελεστές. Έτσι θα είμαστε μαζί, υποστηρικτές.
 
Μας έδωσαν τη δυνατότητα να έχουμε δωρεάν εισιτήρια για άπορους φοιτητές. Ήδη έχουν εξαντληθεί νομίζω τα πρώτα εισιτήρια. Μας αφιερώνουν μία ολόκληρη κερκίδα στο γήπεδο και εμείς θα είμαστε κοντά στην ομάδα. Όλοι οι παράγοντες πρέπει να είναι κοντά. Ευχαριστούμε πάρα πολύ το Ρέθυμνο Cretan Kings. Θα είμαστε κοντά σας, θα υποστηρίζουμε τους αθλητές μας και από την μεριά σας θα δίνετε χαρά στους φοιτητές».
 
Ηρακλής Μανουκαράκης
 
Ο επίλογος στην τελετή γράφτηκε από τον πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο της ΚΑΕ Ρέθυμνο Cretan Kings, Μανουκαράκη, ο οποίος αρχικά τόνισε το πολύτιμο έργο του πανεπιστημίου Κρήτης. «Σήμερα επισημοποιούμε μία μεγάλη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης που εκτός του αναγνωρισμένου παγκοσμίως ακαδημαϊκού έργου που κάνει το τελευταίο διάστημα και ειδικά μετά τις διοικητικές αλλαγές που βλέπουμε μία πρότυπη οργάνωση, μία εξωστρέφεια, μια κοινωνική πολιτική προς τους φοιτητές και συνέργειες με άλλους φορείς και καινοτόμα προγράμματα».
 
Στην συνέχεια ο κ. Μανουκαράκης έκανε μία σύντομη αναδρομή στο παρελθόν και στην κοινωνική προσφορά της ομάδας, υπογραμμίζοντας: «Η ομάδα μας, το Ρέθυμνο Cretan Kings φέτος έκλεισε τα 30 χρόνια από την ίδρυση της και από το 2011 είναι σταθερά στην Basket League, έχοντας καταφέρει να είναι η καλύτερη επαρχιακή ομάδα της τελευταίας 5ετίας. Δεν είμαστε όμως απλά μία ομάδα, είμαστε ένας κοινωνικός φορέας που στόχος μας είναι η ψυχαγωγία, η προσφορά και η προβολή του τόπου μας, της Κρήτης.
 
Στα πλαίσια αυτών των στόχων μας εκτός της ομάδας που συμμετέχει στο πρωτάθλημα και κάνει περήφανη όλη την Κρήτη από την πορεία και την οργάνωση της, έχουμε αναπτύξει τα τελευταία χρόνια το κοινωνικό πρόγραμμα Cretan Kings Assist.
 
Ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε από επισκέψεις στα σχολεία, στη συνέχεια το 2012 διαχειριστήκαμε μία μεγάλη χορηγία όπου καλύψαμε για μεγάλο χρονικό διάστημα με τρόφιμα τα συσσίτια της Εκκλησίας, δώσαμε κουπόνια σε άπορους για αγορές από Σ/Μ, προσφέραμε φάρμακα και μηχανήματα στο κοινωνικό ιατρείο και ειδικό σχολείο, κατασκευάσαμε βιβλιοθήκη σε σχολείο και άλλα πολλά που είχαν σαν αποτέλεσμα την τιμητική βράβευση μας από τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.
 
Έχοντας παρακαταθήκη αυτό και ευθύνη ώστε να συνεχίσουμε, το 2014 κάναμε ένα νέο ξεκίνημα στην Cretan Kings Assist, κάνοντας ένα πολύ μεγάλο και μακροχρόνιο επιχειρηματικό σχέδιο. Με την οικονομική επιχορήγηση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος έχουμε κατασκευάσει 5 γήπεδα μπάσκετ σε Δημοτικά Σχολεία και άμεσα σε συνεργασία με τον Δήμο Ρεθύμνου θα κατασκευάσουμε δύο ακόμη γήπεδα στους 4 Μάρτυρες, όπου το ένα θα είναι κλειστό.
 
Έχουμε κατασκευάσει 56 παρτέρια σε σχολεία και όλα αυτά για να υλοποιηθούν οι δράσεις μας που είναι η δράση Αθλητισμού, Σωστής Διατροφής, Δημιουργίας, Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης», ενώ αναφέρθηκε σε κάθε μία δράση του κοινωνικού προγράμματος Cretan Kings Assist (Αθλητισμού, Κηπουρεμάτων και Μαστορεμάτων και φυσικά της συνεργασίας με το μη κερδοσκοπικό σωματείο «Ανεμόμυαλοι Club» και την «Φυλή εξ Αίματος» όπου έχουν συμβάλει τα μέγιστα για την ενημέρωση και την εγγραφή εθελοντών δοτών μυελού των οστών του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας») μέσω εικόνας και βίντεο.
 
Τέλος, ο Πρόεδρος της ΚΑΕ Ρέθυμνο Cretan Kings ανέφερε τα σημεία της συνεργασίας, ενώ προσκάλεσε τους φοιτητές και τα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας ώστε να γίνουν μέλη της εθελοντικής ομάδας Cretan Kings Assist, σημειώνοντας: «Η συνεργασία αυτή με το Πανεπιστήμιο Κρήτης είναι πολύπλευρη και επεκτάσιμη, όπου δημιουργήσαμε μία κερκίδα για τους φοιτητές, οι οποίοι θα μπορούν να παρακολουθούν δωρεάν τα παιχνίδια της ομάδας μας.
 
Επίσης, θα υλοποιήσουμε από κοινού και με την υποστήριξη μας διάφορα προγράμματα, θα δώσουμε την ευκαιρία για πρακτική εξάσκηση σε φοιτητές.
 
Επίσης με τη συχνή ενημέρωση και προώθηση θα ευαισθητοποιούμε φοιτητές και μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας να μας γνωρίσουν και να έρθουν και αυτοί στην παρέα μας, στην παρέα των εθελοντών Cretan Kings Assist και να υλοποιήσουμε το φετινό μας σλόγκαν «Μαζί Και Συνεχίζουμε», κάνοντας το πρόγραμμα μεγαλύτερο και αποδοτικότερο με στόχο την μεταλαμπάδευση των αρχών του Αθλητισμού, της δημιουργίας, της σωστής διατροφής, της υγείας, της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού».