ΒΙΝΤΕΟ: «Σταγόνα στον ωκεανό» η κατάργηση του φόρου πολυτελείας στα ΙΧ των πολυτέκνων

14.54

Στην αναζήτηση ισοδύναμων για την κατάργηση του φόρου πολυτελείας που πληρώνουν οι πολύτεκνοι για τα ΙΧ τους, είναι το υπουργείο Οικονομικών, καθώς το μέτρο όχι μόνο είναι άδικο, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος υπουργός, αλλά δεν αποδίδει και φορολογικά.

Πολύτεκνος πατέρας από το Ρέθυμνο που μίλησε σήμερα στη «Ν.Τ.» χαρακτηρίζει την σχεδιαζόμενη φοροελάφρυνση ως «σταγόνα» στον ωκεανό, ενώ μιλά και για τα οικονομικά βάρη που έχουν κυριολεκτικά «γονατίσει» τις πολύτεκνες οικογένειες στην Ελλάδα.

Πιο αναλυτικά, τεράστια είναι πλέον τα βάρη για κάθε ελληνική πολύτεκνη οικογένεια, αφού στα χρόνια της κρίσης οι μικρές δόσεις ανάσας από την πολιτεία και αυτές «κουτσουρεύονται». Ο Γιώργος Συνολάκης από το Ρέθυμνο, που είναι πατέρας 4 ανήλικων παιδιών μιλά στη «Ν.Τ.» για τα οικονομικά βάρη που έχουν «γονατίσει» την οικογένεια του.

Η παραδοχή του υπουργού Οικονομικών ότι ο φόρος πολυτελείας που πληρώνουν οι πολύτεκνοι για τα ΙΧ τους, είναι άδικος και ότι θα πρέπει να αναζητηθούν ισοδύναμα για την κατάργησή του, τον βρίσκει σύμφωνο. Όμως, όπως λέει, είναι μια ελάφρυνση που αποτελεί «σταγόνα στον ωκεανό».

Και ενώ η κυβέρνηση αναζητά τρόπους να σταματήσει την «αιμορραγία» στα κρατικά ταμεία, οι πολύτεκνοι μιλούν για την απόλυτη εξαθλίωση που βιώνουν καθώς από καλοκαίρι και έπειτα παρελθόν, αποτελούν όχι μόνο οι συντάξεις στην πολύτεκνη μητέρα, αλλά ακόμα και είδη τροφίμων που τους διανέμονταν.

Μέχρι στιγμής πάντως, από την επικείμενη φοροελάφρυνση δεν φαίνεται να εξαιρούνται οι τρίτεκνες οικογένειες.