ΒΙΝΤΕΟ: Σταθερή η κατάσταση της υγείας του 6χρονου από τα Λιβάδια

11.43

Την δική του δύσκολη μάχη εξακολουθεί να δίνει στη μονάδα εντατικής θεραπείας παίδων του ΠΑΓΝΗ, ο 6χρονος από τα Λιβάδια Μυλοποτάμου που χθες το απόγευμα αυτοπυροβολήθηκε στη διάρκεια του παιχνιδιού και ενώ βρισκόταν σε συγγενικό του σπίτι στα Ζωνιανά.

 

Ένα 24ωρο μετά τις χειρουργικές επεμβάσεις στις οποίες υπεβλήθη, η κατάσταση της υγείας του δείχνει να έχει σταθεροποιηθεί με τους γιατρούς να επισημαίνουν ότι παραμένουν κρίσιμα τα πρώτα 24ωρα.

 

Στο πλευρό του παιδιού βρίσκονται η οικογένεια του, συγγενείς και φίλοι από τον Μυλοπόταμο, καθώς και μέλη της οικογένειας από τα Ζωνιανά στο σπίτι της οποίας συνέβη το ατύχημα.

 

Αναλυτικότερα, σε κρίσιμη αλλά ευτυχώς σταθερή κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνομένο στη μονάδα εντατικής θεραπείας παίδων του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου, το 6χρονο αγόρι από τα Λιβάδια Ρεθύμνου, που χθες το απόγευμα αυτοπυροβολήθηκε στη διάρκεια του παιχνιδιού.

 

Τα πρώτα 24ωρα χαρακτηρίζονται ως ιδιαίτερα κρίσιμα από τους γιατρούς, εντούτοις κρίνεται θετικό το γεγονός ότι η κατάσταση της υγείας του έχει πλέον σταθεροποιηθεί, έπειτα και από τις χειρουργικές επεμβάσεις στις οποίες υπεβλήθη, το προηγούμενο 24ωρο.

 

Ο ανήλικος φέρει τραύμα στο λαιμό από το όπλο που εκπυρσοκρότησε στα χέρια του, κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες. Το ατύχημα όπως όλα δείχνουν -σύμφωνα και με τις έρευνες της ΕΛΑΣ- σημειώθηκε σε συγγενικό σπίτι του 6χρονου στα Ζωνιανά, όταν το παιδί άρχισε να περιεργάζεται ένα όπλο.

 

Αρχικά ο 6χρονος μεταφέρθηκε από τους γονείς του αιμόφυρτος στο κέντρο υγείας Ανωγείων, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ χωρίς να χαθεί πολύτιμος χρόνος για τη ζωή του, διεκομίσθη στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου.

 

Οι γιατροί από την πρώτη στιγμή κατέβαλαν τιτάνιες προσπάθειες για να σταματήσουν την αιμορραγία, ενώ μετά την πρώτη χειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη, διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ.

 

Στο πλευρό του παιδιού βρίσκονται η οικογένεια του, συγγενείς και φίλοι από τον ορεινό Μυλοπόταμο, καθώς και μέλη της άλλης οικογένειας στο σπίτι της οποίας συνέβη το κακό.

 

Όλοι τους προσεύχονται, ο 6χρονος να βγει νικητής από την σκληρή μάχη που δίνει για τη ζωή του από χθες το μεσημέρι. Οι αστυνομικές αρχές του Μυλοποτάμου, που διεξάγουν προανάκριση, σε συνεργασία με την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, συγκεντρώνουν κάθε πληροφορία που μπορεί να τους φανεί χρήσιμη, προκειμένου να διαλευκάνουν το δυνατόν συντομότερα την υπόθεση.