ΒΙΝΤΕΟ: Στο σφυρί ακόμα και εργατικές κατοικίες – Νέο κύμα πλειστηριασμών από τις τράπεζες

11.59

 
Ακόμη και εργατικές κατοικίες ετοιμάζονται να βγάλουν στο σφυρί μέχρι τα τέλη του χρόνου οι τράπεζες, οι οποίες -σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς- σχεδιάζουν να εκποιήσουν περίπου 5.000 ακίνητα.
 
Οι προβλέψεις για το 2017 αναφέρουν ότι ο αριθμός των σπιτιών που θα αντιμετωπίζουν άμεσο κίνδυνο εκποίησης, ανεβαίνει σε 50.000!
 
Στην Κρήτη, το 50% των δανειοληπτών έχει πλέον "κόκκινα δάνεια", ενώ ένας από τους εκατοντάδες επιχειρηματίες που αναγκάστηκε να κηρύξει πτώχευση στην επιχείρησή του, μίλησε σήμερα στην "Ν.Τ.", εξηγώντας πως από την μία στιγμή στην άλλη βρέθηκε να κινδυνεύει να χάσει όλη του την περιουσία….

 
Πέντε χιλιάδες ακίνητα μέχρι τέλη του χρόνου και πάνω από 50.000 ακίνητα στη διάρκεια του 2017. Αυτοί είναι με την γλώσσα των αριθμών οι πλειστηριασμοί που σχεδιάζουν οι ελληνικές τράπεζες, βάσει της νέας επιθετικής πολιτικής που ακολουθούν,   προκαλώντας την έκρηξη χιλιάδων δανειοληπτών και στην Κρήτη.
 
Οι Τετάρτες προκαλούν πλέον τρόμο όχι μόνο στους ανυπεράσπιστους δανειολήπτες, αλλά ακόμη και στην κυβέρνηση, καθώς αυξάνονται σταδιακά οι εξοργισμένοι πολίτες που μπλοκάρουν τις διαδικασίες έξω από τα κατά τόπους ειρηνοδικεία.
 
Ενδεικτικά στο Ρέθυμνο τα τελευταία 3,5 χρόνια, ο τοπικός σύλλογος αλληλοβοήθειας οφειλετών έχει γλιτώσει πάνω από 800 ακίνητα τα οποία θα έβγαιναν σε πλειστηριασμό.
 
Την ίδια στιγμή πληθαίνουν οι καταγγελίες που αναφέρουν ότι στην πρώτη γραμμή του κινδύνου βρίσκονται όχι «μεγάλα ακίνητα, που βαρύνονται με δάνεια τα οποία έχουν βρεθεί στο "κόκκινο" πάνω από δύο χρόνια», αλλά, σπίτια βιοπαλαιστών, ακόμη και… εργατικές κατοικίες.
 
Ο Ζαχαρίας Κλάδος από το Ρέθυμνο, είναι ένας από τους χιλιάδες επιχειρηματίες, που η επιχείρησή του πτώχευσε από την μία στιγμή στην άλλη το 2010, όταν χτυπήθηκε από την κρίση, ο κατασκευαστικός κλάδος.
 
Ο ίδιος όπως λέει στη «Ν.Τ.» αναγκάστηκε να απολύσει περίπου 50 εργαζόμενους, ενώ από τότε μέχρι σήμερα δίνει τη δική του μάχη έξω από το Ειρηνοδικείο Ρεθύμνου, στο πλευρό των απεγνωσμένων δανειοληπτών που κινδυνεύουν να χάσουν τους κόπους μιας ζωής.
 
Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα πάντως, βρίσκονται εν αναμονή της τροποποίησης, εντός του Οκτωβρίου, του πτωχευτικού κώδικα, που θα τους επιτρέψει να εξυγιάνουν υπερδανεισμένες, αλλά υπό προϋποθέσεις, βιώσιμες επιχειρήσεις.