ΒΙΝΤΕΟ: Στους δρόμους οι μαθητές – Υπό κατάληψη τέσσερα σχολεία

13.07

Σχεδόν ένα μήνα μετά το πρώτο κουδούνι και ο αναβρασμός στο χώρο της παιδείας, καλά κρατεί…

Το πρωί στο Ρέθυμνο τέσσερα λύκεια έβαλαν “λουκέτα”, ενώ το μεσημέρι μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς έδωσαν δυναμικό παρόν στους δρόμους στο πλαίσιο εκπαιδευτικού συλλαλητηρίου.

Αιχμή του δόρατος τα πολυάριθμα κενά και η έλλειψη σχολής στέγης.

?Κρατούσαν πανό και φώναζαν συνθήματα, διεκδικώντας δημόσια δωρεάν παιδεία. Ο λόγος για τους μαθητές από γυμνάσια και λύκεια του Ρεθύμνου, όπου ενωμένοι σαν μια γροθιά διαδήλωσαν το μεσημέρι στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Αιχμή του δόρατος, τα κενά στα σχολεία τους.

Στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο συμμετείχαν εκπαιδευτικοί και από τις δύο βαθμίδες. 170 αριθμούν τα κενά στην δευτεροβάθμια και 330 στην πρωτοβάθμια. Στη λίστα των προβλημάτων προστίθενται και τα 5 πέντε νηπιαγωγεία που παραμένουν κλειστά, αλλά και η έλλειψη σχολικής στέγης στη δευτεροβάθμια.

Το πάζλ του αναβρασμού συμπληρώνουν τα υπό κατάληψη σχολεία. Από το πρωί λουκέτο έβαλαν το 1ο και 2ο λύκειο της πόλης, το πειραματικό λύκειο και το 2ο ΕΠΑΛ, οι μαθητές του οποίου κάνουν μάθημα στην αυλή. Στο πλευρό των παιδιών τους και οι ίδιοι οι γονείς.

Οι διαδηλωτές ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για τις επόμενες ημέρες, λέγοντας πως δεν κάνουν πίσω μέχρι να δικαιωθούν.