ΒΙΝΤΕΟ: Στον «αέρα» 60 ασθενείς λόγω «λουκέτου» στο ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ.

13.21

 
Στον "αέρα" βρίσκονται τον τελευταίο ενάμιση χρόνο 60 άτομα μεαναπηρία, αλλά και θύματα τροχαίων ατυχημάτων, εξαιτίας του  "λουκέτου" λόγω έλλειψης προσωπικού στο κέντρο φυσικής καιιατρικής αποκατάστασης Ρεθύμνου.
 
Ο χώρος που στεγάζεται το κέντρο θυμίζει πλέον κτίριο – "φάντασμα", καθώς παραμένει αναξιοποίητος μαζί με τον εξοπλισμό του.
 
Η επαναλειτουργία της δομής αποτελεί πάγιο αίτημα του σωματείου ατόμων με αναπηρία, καθώς θα συμβάλλει στην κοινωνική ένταξη και αποϊδρυματοποίηση των μελών του.

 
Μέχρι πρότινος απλά να υπολειτουργούσε, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο όμως έβαλε οριστικά "λουκέτο", αφήνοντας στον "αέρα" τουλάχιστον 60 ασθενείς, που στην πλειοψηφία τους είναι άτομα με αναπηρίες, αλλά και θύματα τροχαίων ατυχημάτων. Ο λόγος για τον κέντρο φυσικής και ιατρικής αποκατάστασης Ρεθύμνου.
 
Το ΚΕΦΙΑΠ -που είναι το πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ- για μία ακόμη φορά από την ημέρα που δημιουργήθηκε μετατράπηκε σε κτίριο – "φάντασμα", παρά το ότι είναι το μοναδικό στην Κρήτη και ιδρύθηκε για να καλύπτει το σύνολο των αναγκών των ατόμων με αναπηρίες.
 
Τις τελευταίες ημέρες, η διοίκηση του ρεθυμνιώτικου νοσοκομείου -στο οποίο και ανήκει- επιχειρεί την επαναλειτουργία του. Ήδη έχει προσληφθεί ένας φυσικοθεραπευτής και εκκρεμεί η πρόσληψη ενός
λογοθεραπευτή και ενός εργοθεραπευτή, ώστε να ανοίξει και πάλι τις πύλες του μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2017.
 
Τους τελευταίους μήνες πάντως, στο κτίριο του ΚΕΦΙΑΠ που είναι άρτια εξοπλισμένο, φιλοξενείται προσωρινά η μονάδα ατόμων με αναπηρία «Αγάπη» και ο σύλλογος φίλων αυτιστικών παιδιών, ενώ μέχρι τα τέλη του χρόνο θα φιλοξενείται και ο ξενώνας βραχείας νοσηλείας της ψυχιατρικής κλινικής του νοσοκομείου.