ΒΙΝΤΕΟ: “Τι κάνουν οι φοιτητές Σαββατοκύριακο στη σχολή τους;” Αθρώα συμμετοχή στον 7ο διαγωνισμό Μηχανικής

17.05

Εφαρμόζουν την θεωρία στην πράξη. Ο λόγος για τους φοιτητές του συλλόγου BEST του Πολυτεχνείου Κρήτης, που διοργανώνουν για 7η χρονιά τον τοπικό διαγωνισμό Μηχανικής στην Πολυτεχνειούπολη στα Κουνουπιδιανά Χανίων. Σε αυτόν τον ιδιαίτερο διαγωνισμό που συντονίζεται από φοιτητές και απευθύνεται σ’ αυτούς, οι διαγωνιζόμενοι συναγωνίζονται εφαρμόζοντας τις τεχνικές και επικοινωνιακές τους ικανότητες για την επίλυση ενός προκαθορισμένου προβλήματος. Οι νικητήριες ομάδες θα προαχθούν στην πανελλήνια φάση και εν συνεχεία στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό.

Αναλυτικά…
Τι κάνουν οι εικονιζόμενοι φοιτητές στη σχολή τους το Σαββατοκύριακο; Μα φυσικά, συμμετέχουν στον τοπικό διαγωνισμό Μηχανικής, που διοργανώνει ο φοιτητικός σύλλογος BEST του Πολυτεχνείου Κρήτης, με σκοπό την ανάδειξη και εφαρμογή των ακαδημαϊκών τους δεξιοτήτων στην πράξη. Η τοπική φάση του διαγωνισμού χωρίζεται σε δύο μέρη:

Ο διαγωνισμός εστιάζει στην προσέγγιση και εξάσκηση των ικανοτήτων που χαρακτηρίζουν έναν ολοκληρωμένο Μηχανικό και φέτος η συμμετοχή έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ, με σχεδόν 200 φοιτητές και 48 διαφορετικές ομάδες να έχουν δηλώσει συμμετοχή, κάτι που χαροποιεί και τους καθηγητές του Πολυτεχνείου.

Οι δύο νικητήριες ομάδες της τοπικής φάσης, θα συμμετέχουν στην πανελλήνια συνάντηση που φέτος θα πραγματοποιηθεί στην πόλη των Χανίων και συγκεκριμένα το διήμερο 14-15 Μαΐου στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου. Από εκεί, οι νικητές θα διαγωνιστούν στην πανευρωπαϊκή φάση που συμμετέχουν Πολυτεχνεία από 33 ευρωπαϊκές χώρες.

 

Στο ρεπορτάζ μιλάνε με σειρά εμφάνισης οι:

  • Παντελής Κρινάκης – Υπεύθυνος Τύπου Συλλ. BEST Χανίων
  • Λία Κρασαδάκη – Ερευνήτρια-Εργαστηριακό & Διδακτικό Προσωπικό Πολυτεχνείου Κρήτης

 

Κάμερα: Ρίκα Τσαγκαράκη

Ρεπορτάζ: Περικλής Κουκλάκης – pkouklakis@neatv.gr