ΒΙΝΤΕΟ: Θρίλερ με τα ειδικά μισθολόγια – Θα βρεθούν τα ισοδύναμα ;

12.16

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες το θέμα με τα ειδικά μισθολόγια που αφορά σε μερίδα δημοσίων υπαλλήλων, μεταξύ των οποίων και οι ένστολοι.

Αρχικά η κυβέρνηση ανακοίνωσε το πάγωμα των ειδικών μισθολογίων για δύο χρόνια, όμως μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκλήθηκαν, οδηγήθηκε στην αναζήτηση ισοδύναμων στο παρά πέντε της ψήφισης των μέτρων στη βουλή.

Στο θέμα παρενέβη το πρωί και ο γ.γ. του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να δει το ζήτημα με άλλη ματιά.
 

Πιο αναλυτικά, νέες αντιδράσεις στους ένστολους πυροδότησε το θρίλερ που εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες με τα ειδικά μισθολόγια μερίδας δημοσίων υπαλλήλων, μεταξύ των οποίων και οι ένστολοι.

Αρχικά η κυβέρνηση ανακοίνωσε το «πάγωμα» των ειδικών μισθολογίων, όμως μετά από τις σφοδρές αντιδράσεις που προκλήθηκαν ακόμα και τον κυβερνητικό εταίρο, η κυβέρνηση ξεκίνησε το «ράβε – ξήλωνε». Με εντολή του Αλέξη Τσίπρα, οι αρμόδιοι υπουργοί αναζητούσαν την Κυριακή, δηλαδή, στο παρά πέντε της ψήφισης των μέτρων, ισοδύναμα έναντι του παγώματος.

Στο θέμα αναφέρθηκε το πρωί από το Ρέθυμνο και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Δημήτρης Αναγνωστάκης, λέγοντας πως οι ένστολοι χρειάζονται μια άλλου είδους αντιμετώπιση.

Σημειώνεται ότι με τη ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών πάγωνε για λόγους δημοσιονομικής προσαρμογής από την 1η Ιανουαρίου 2017 έως και το τέλος του 2018, η οποιαδήποτε μισθολογική ωρίμανση των ειδικών μισθολογίων σε στελέχη ενόπλων δυνάμεων, γιατρούς ΕΣΥ, δικαστικούς, διπλωμάτες και μέλη ΔΕΠ των ΑΕΙ.

Η επίμαχη αυτή ρύθμιση πέρα από την οργισμένη αντίδραση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και στα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, με τη ΝΔ να κατηγορεί την συγκυβέρνηση ότι κοροϊδεύουν τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και το ΠΑΣΟΚ να ζητά να πάρουν πίσω αυτή την απόφαση.

Στέλλα Μαθιουδάκη