ΒΙΝΤΕΟ:Τράπεζα πετά στον δρόμο 73χρονο με σοβαρά προβλήματα υγείας

14.24

Οργή και αγανάκτηση στο Ρέθυμνο από την απόφαση τράπεζας να πετάξει στον δρόμο 73χρονο Ρεθυμνιώτη ο οποίος έχασε το σπίτι του σε πλειστηριασμό.
 
Ο ηλικιωμένος -που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και νοσηλεύεται ήδη σε νοσοκομείο της Αθήνας- δεν γνωρίζει ότι η τράπεζα του έχει δώσει περιθώριο μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου για να μαζέψει το βιός του από το σπίτι που γεννήθηκε και μεγάλωσε.
 
Ο γιος του ηλικιωμένου σοκαρισμένος μίλησε στη Ν.Τ. και όπως λέει το μόνο που ζητά είναι την ηθική συμπαράσταση των πολιτών.
 
Από την άλλη, ο σύλλογος αλληλοβοήθειας οφειλετών Ρεθύμνου απειλεί ότι θα γίνει σφαγή σε περίπτωση που η τράπεζα πετάξει στον δρόμο τον 73χρονο.

 
Το διώροφο πετρόχτιστο σπίτι που απεικονίζεται στην φωτογραφία, 120 τετραγωνικών μέτρων και το οποίο βρίσκεται σε χωριό του Ρεθύμνου, είναι αυτό από το οποίο η τράπεζα κάνει έξωση στον 73χρονο γέροντα, που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.
 
Ο ηλικιωμένος που αυτή την περίοδο νοσηλεύεται σε κλινική των Αθηνών, δεν γνωρίζει ότι η τράπεζα τον καλεί να αδειάσει το σπίτι του μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου.
 
Σοκαρισμένος ο 48χρονος γιος του ηλικιωμένου, εξηγεί στη "Ν.Τ." -χωρίς όμως να επιθυμεί να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία του- ότι το εν λόγω σπίτι είναι το πατρικό του πατέρα του. Όμως, περιήλθε στην ιδιοκτησία του όταν ήταν 18 ετών και μέχρι σήμερα αποτελεί τη μόνιμη κατοικία του 73χρονου.
 
Ο γέροντας που απειλείται με έξωση από την τράπεζα ήταν ξυλουργός στο επάγγελμα και μαζί με τον γιο του είχαν προχωρήσει σε δανεισμό το 2006 ύψους 200 χιλιάδων ευρώ για την επιβίωση της επιχείρησής τους.
 
Δυστυχώς, όμως η οικονομική κρίση τους πρόλαβε και έτσι άρχισαν οι διακανονισμοί μέχρι που μπήκε λουκέτο στην επιχείρηση. Αυτόματα πατέρας και γιος ήταν αδύνατον να διατηρήσουν ενήμερο το δάνειο τους.
 
Το σπίτι του 73χρονου είναι η πρώτη κατοικία στο Ρέθυμνο που περνά σε χέρια τραπεζίτη τα τελευταία 4 χρόνια, με την οικογένεια να απευθύνει έκκληση σε κάθε πολίτη για ηθική συμπαράσταση και όχι για οικονομική στήριξη.
 
Στο πλευρό της οικογένειας βρίσκεται και ο σύλλογος αλληλοβοήθειας οφειλετών, ο οποίος απειλεί ότι θα χυθεί ακόμα και αίμα εάν η τράπεζα πετάξει στο δρόμο τον ηλικιωμένο και άρρωστο ιδιοκτήτη του.
 
Τα τελευταία 3,5 χρόνια ο σύλλογος αλληλοβοήθειας οφειλετών έχει γλιτώσει από πλειστηριασμούς 800 και πλέον ιδιοκτήτες ακινήτων που οι περιουσίες τους θα έβγαιναν στο σφυρί.