Τέσσερις νεκροί από επίθεση ενόπλου σε στρατιωτική βάση του Τέξας

09.25
Τέξας
Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 16 τραυματίστηκαν, όταν ένας άνδρας μπήκε στη στρατιωτική βάση Φορτ Χουντ του Τέξας και άρχισε να πυροβολεί  κατά του στρατιωτικού προσωπικού.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Χάρτης

 Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση

Από τις πρώτες πληροφορίες των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης προκύπτει ότι ο 34χρονος δράστης, ο οποίος στη συνέχεια έστρεψε το όπλο προς το μέρος του και αυτοκτόνησε, ήταν μέλος των ειδικών δυνάμεων.

Αργότερα έγινε γνωστό ότι ο δράστης και αυτόχειρας είχε υπηρετήσει για τέσσερις μήνες στο Ιράκ το 2011 και αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα (άγχος και κατάθλιψη) για τα οποία βρισκόταν υπό ιατρική παρακολούθηση.

«Στο στάδιο αυτό δεν υπάρχουν στοιχεία ότι το περιστατικό συνδέεται με τρομοκρατία» δήλωσε ο στρατηγός Μίλεϊ.

Το όλο περιστατικό διήρκεσε μεταξύ 15 και 20 λεπτών. Ο Ιβάν Λόπεζ μπήκε στη βάση και κατευθύνθηκε σε δύο συγκεκριμένα κτίρια, όπου άρχισε να πυροβολεί κατά των συναδέλφων του. 

Στην ίδια βάση είχε σημειωθεί επίθεση και το 2009 με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 13 στρατιώτες και να τραυματιστούν άλλοι 32.

Τη θλίψη του για το περιστατικό εξέφρασε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος από την πρώτη στιγμή ενημερωνόταν για την εξέλιξη.

Το Φορντ Χουντ είναι μια από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές εγκαταστάσεις στις ΗΠΑ με 65.000 στρατιώτες.

Newsroom ΔΟΛ