Τέθηκαν σε λειτουργία τα “έξυπνα” φανάρια της Ακρωτηρίου

16.22

Από τη μία μέρα στην άλλη άλλαξε η κυκλοφορία στην Ακρωτηρίου στο ύψος του μνημείου του σμηναγού Κώστα Ηλιάκη. Τα φανάρια που τοποθετήθηκαν πριν από περίπου τρεις μήνες τέθηκαν σε λειτουργία και εδώ και ένα 24ωρο ρυθμίζουν την κυκλοφορία στο σημείο. Η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Χανίων ήταν έτοιμη απλά οι υπάλληλοι περίμεναν τον εργολάβο να τελειώσει τις διαγραμμίσεις για να τα ανάψουν.

Η νησίδα που σχηματίστηκε επί της Ακρωτηρίου άλλαξε το πλάτος του δρόμου στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας προκειμένου να γίνεται με ασφάλεια η είσοδος αλλά και η έξοδος από την οδό Προφήτη Ηλία. Στο οδόστρωμα έχουν τοποθετηθεί αισθητήρες ώστε αν δεν υπάρχει αυτοκίνητο στην Προφήτη Ηλία, να μην ανάβει κόκκινο επί της Ακρωτηρίου.

Οι πεζοί για να περάσουν απέναντι από τη διάβαση θα πρέπει οπωσδήποτε να πατήσουν το κουμπί, διαφορετικά δεν πρόκειται για αυτούς να ανάψει το πράσινο. Παράλληλα το πρωί οι υπάλληλοι της υπηρεσίας επισκεύασαν τα φανάρια που βρίσκονται λίγα μέτρα πιο πριν τον κόμβο, μπροστά από το παλιό 11ο Δημοτικό σχολείο για να κόβουν και την ταχύτητα όσων ανεβαίνουν προς τον κόμβο.

Τα νέα φανάρια απαιτούν λιγότερη συντήρηση λόγω των led λαμπτήρων ενώ παράλληλα εξοικονομούν ενέργεια. Σειρά στην αντικατάσταση των φαναριών έχουν αυτά στη συμβολή των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Ελευθερίου Βενιζέλου.

Τέλος, είχε παρατηρηθεί σε αρκετά σημεία η διπλή διαχωριστική γραμμή να μην είναι σε εισόδους και εξόδους προς άλλους δρόμους διακεκομμένη σε κεντρικούς δρόμους και ο εργολάβος την έσβησε χτες το βράδυ, όπου χρειαζόταν.