Η θέση της ένωσης Οικοδόμων&συναφών επαγγελμάτων Χανίων για το δημοψήφισμα

20.04

Την παρακάτω τοποθέτηση έκανε η ένωση οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Χανίων για το δημοψήφισμα:
 
"Αρκετά ματώσαμε και πληρώσαμε τα κέρδη της πλουτοκρατίας. Φτάνει πια! Να μην δεχτούμε ούτε τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, ούτε αυτά της τρόικας.
Να μην δεχτούμε με την ψήφο μας να έρθει το 3ο μνημόνιο που θα τσαλαπατήσει τις ζωές μας. Να μην δεχτούμε εκβιαστικά διλήμματα. Είτε "ΝΑΙ" ψηφίσει ο Λαός είτε "ΟΧΙ" πάλι μνημόνιο θα έχουμε.
 
Να πούμε "ΟΧΙ" και στην πρόταση που κατέθεσαν οι θεσμοί (ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ).
Να πούμε "ΟΧΙ" και στην πρόταση που κατέθεσε η κυβέρνηση με το κείμενο των (47+8) σελίδων
.
Η Διοίκηση του Σωματείου Οικοδόμων & συναφών επαγγελμάτων Ν. Χανίων καλεί τους οικοδόμους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους με τη ψήφο τους να πουν:
 
•  "ΝΑΙ" στους αγώνες που θα καταργήσουν όλα τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους.
•  "ΝΑΙ" στην ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής.
•  "ΝΑΙ" στο ταξικό μέτωπο που θα επιβάλλει μια άλλη πολιτική ανάπτυξης σε όφελος των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Με μονομερή διαγραφή του χρέους, έξοδο από την ΕΕ και κοινωνικοποίηση του πλούτου.
 
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους να πάνε στη κάλπη και να στείλουν μήνυμα αντίστασης και διεκδίκησης. Να μην ψηφίσουν ούτε το ΝΑΙ των θεσμών  ούτε το ΟΧΙ της κυβέρνησης. Δε θα γίνουμε συνένοχοι στην αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική κανενός από τους δύο.
Η στάση μας αυτή να βρει έκφραση σε ένα μεγάλο εργατικό λαϊκό αγωνιστικό μαχητικό ρεύμα και στην κάλπη της Κυριακής με διάφορους τρόπους. Μαχητικό ρεύμα αντίθεσης και καταδίκης των μνημονίων και της Ε.Ε. που τα επιβάλλει για λογαριασμό των εκμεταλλευτών μας. 
Ρήξη με την Ε.Ε. και το δρόμο των μονοπωλίων!
Εργατιά μπροστά τώρα μια γροθιά γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά!"