Θρήνος για τον 22χρονο φοιτητή – Στο μικροσκόπιο κτίριο επί της Τζανακάκη

16.23

Αβάσταχτος είναι ο πόνος για την οικογένεια του 22χρονου Νίκου Μπιτσάκη που η ανάσα του έσβησε στο άνθος της νιότης του ξαφνικά. Η κοινωνία των Χανίων αλλά και οι συμφοιτητές του από το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο οποίο σπούδαζε δεν μπορούν να πιστέψουν ότι ο χαμός του οφείλεται στην κατάπτωση του τοιχίου που στήριζε μια μεταλλική πόρτα ενός ετοιμόρροπου κτιρίου στο κέντρο της Λάρισας. Να θυμίσουμε πως ο άτυχος νέος επέστρεφε από διασκέδαση χτες νωρίς το πρωί όταν κλώτσησε την πόρτα, με αποτέλεσμα βαριές πέτρες να πέσουν και να τον χτυπήσουν στο κεφάλι.

Ο Δήμος Λαρίσης σημειώνει ότι επίσημα δεν έγινε κάποια καταγγελία στην πολεοδομία, ωστόσο η κάτοικοι τονίζουν ότι είχαν ενοχλήσει τον Δήμο για την επικινδυνότητα του.

Εν τω μεταξύ, ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 22χρονου αδικοχαμένου φοιτητή. Ο Μανώλης Μπιτσάκης μιλώντας στον Άλφα, ανέφερε ότι θα γίνει σκοπός της ζωής του να δικαιωθεί η μνήμη του παιδιού του ψάχνοντας τους υπεύθυνους για τον θάνατο του, καθώς δε γίνεται να έσβησε από την αμέλεια κάποιου.

Στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του 22χρονου σύλλογοι και αθλητικοί φορείς μιας και ο νεαρός Χανιώτης ήταν αθλητής ποδηλάτης στο σωματείο Τάλως, εξέφρασαν τα θερμά τους συλλυπητήρια. Ο Νίκος Μπιτσάκης είχε λάβει μέρος σε αρκετούς αγώνες και είχε αποσπάσει διακρίσεις και μετάλλια. Παράλληλα και η Ομοσπονδία αρτοποιών Χανίων εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση προς την οικογένεια του.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΤΟΙΧΙΟ ΚΑΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ

Εξίσου επικίνδυνη όμως είναι και η μεταλλική πόρτα σε δημόσιο κτήριο σε κεντρικό δρόμο των Χανίων. Πόσοι δε διέρχονται καθημερινά επί της οδού Τζανακάκη, μπροστά από το νεοκλασικό το οποίο κατέχει ο Δήμος Χανίων για την ανακατασκευή του, ώστε να μεταφερθεί εκεί μελλοντικά η δημοτική βιβλιοθήκη Χανίων.

Το τοιχίο φέρει μια τεράστια ρωγμή και οι πολίτες ζητούν από τον Δήμο να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην υπάρξει ανάλογο περιστατικό.

Να θυμίσουμε πως μέχρι πριν λίγο καιρό υπήρχε μεταλλική προστατευτική περίφραξη η οποία έχει αφαιρεθεί.