Τι απαντά η διοίκηση για τους θανάτους στο Νοσοκομείο Χανίων – Γιατί δε γίνονται προσλήψεις

16.34

Την απάντηση του για τους θανάτους στο νοσοκομείο Χανίων δίνει ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος Γιώργος Μπέας. Το τελευταίο διάστημα έχουν καταγραφεί και 4 νεκροί από κορωνοϊό μέσα σε ένα 24ωρο, ενώ από την αρχή της χρονιάς έχουν καταλήξει 44, δηλαδή περισσότεροι από ένας την ημέρα.

Σύμφωνα με τον κ. Μπέα από τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ προκύπτει ότι οι θάνατοι αναλογικά με τα κρούσματα στα Χανιά είναι στα φυσιολογικά επίπεδα στο νοσοκομείο Χανίων.

Σήμερα μετά από καιρό ο αριθμός των νοσηλευομένων στις δύο κλινικές κορωνοϊού είναι ο χαμηλότερος των τελευταίων εβδομάδων αφού έπεσε στους 58, ενώ στη ΜΕΘ παραμένουν για νοσηλεία 8 ασθενείς. Από την αρχή του χρόνου έχουν νοσηλευτεί συνολικά 280 με επιπλοκές του κορωνοϊού και περισσότερα από 30 παιδιά που ήταν θετικά. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την οικονομική ανέχεια του κόσμου έχουν εκτοξεύσει τις ιατρικές εξετάσεις στο νοσοκομείο Χανίων, που μεταφράζονται σε εργατοώρες του προσωπικού.

Είναι γεγονός ότι μέσα στα δύο χρόνια της πανδημίας ο κόσμος που μπορεί στρέφεται στον ιδιωτικό τομέα για να εξυπηρετηθεί, με το νοσοκομείο να αναζητά γιατρούς και νοσηλευτές προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του.

Οι κλάδοι των γιατρών και νοσηλευτών ίσως είναι οι μόνοι στο δημόσιο που προκηρύσσονται θέσεις και με τους μισθούς και τις συνθήκες που επικρατούν, δεν υπάρχει ανταπόκριση.

Ό πόλεμος είναι διαρκής και ολομέτωπος σημειώνει ο κ. Μπέας καθώς αν και έχουν γίνει προσλήψεις αυτές δεν επαρκούν για να μπορέσουν οι πολίτες να εξυπηρετηθούν στους χρόνους που πρέπει, αφού κάλυψαν συνταξιοδοτήσεις και αποχωρήσεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, μην ενισχύοντας ουσιαστικά το σύστημα.