Τη Δευτέρα στον εισαγγελέα ο 55χρονος που φέρεται να βίαζε τις δύο θετές του κόρες.

17.39

Τη Δευτέρα θα απολογηθεί ο 55χρνος Βρετανός ενώπιον του Εισαγγελέα Χανίων ο οποίος αντιμετωπίζει την κατηγορία της κακοποίησης ανηλίκων. Η υπόθεση είδε την Παρασκευή το φως της δημοσιότητας όταν οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν τον 55χρονο θετό πατέρα 5 παιδιών με καταγωγή από την Βρετανία. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο φέρεται να ασελγούσε σε βάρος των δύο εκ των τριών κοριτσιών της οικογένειας. Τα κορίτσια είναι ηλικίας 12, 16 και 20 χρονών και τα αγόρια 10 και 19 ετών.
 
Τα παιδιά τα οποία είναι υπό την προστασία της πρόνοιας φαίνεται όσο περνά η ώρα να σπάνε τη σιωπή τους και να δίνουν λεπτομέρειες στις αρχές για τον εφιάλτη που ζούσαν στα χέρια του θετού τους πατέρα. Ο ρόλος της συζύγου του 55χρονου, η οποία είναι επίσης Βρετανίδα, είναι άγνωστος μέχρι στιγμής στην υπόθεση ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για πρόβλημα αλκοολισμού. Τα παιδιά φαίνεται να ζητούν την παραδειγματική τιμωρία και των δύο θετών γονέων. Καταθέτοντας πως είναι αδύνατο η μητέρα να μην είχε αντιληφθεί όσα βίωναν τα δυο κορίτσια τα τελευταία χρόνια, αφού ο 55χρονος τις θώπευε κάτω από τις κουβέρτες στον καναπέ την ώρα που όλη η οικογένεια παρακολουθούσε τηλεόραση.
 
Το μεγαλύτερο κορίτσι της οικογένειας η 20χρονη και η 16χρονη φαίνεται πως ήταν τα θύματα της σεξουαλικής κακοποίησης από τον πατέρα ζώντας επί χρόνια σε καθεστώς βίας και τρομοκρατίας. Το μαρτύριο για την 20χρονη σύμφωνα με μαρτυρίες ξεκίνησε όταν η ίδια μπήκε στην εφηβεία ενώ εδώ και ένα χρόνο ο 55χρονος ξεσπούσε τις αρρωστημένες ορέξεις του στην 16χρονη.
 
Ευτυχώς η σωτηρία των παιδιών ήρθε από τη γειτονιά της οικογένειας στην ευρύτερη περιοχή του Ταυρωνίτη στα Χανιά, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι γείτονες κατήγγειλαν το περιστατικό στην αστυνομία πριν από μια εβδομάδα.

Τα παιδιά, όπως αποδεικνύεται, είχαν τεθεί με ιδιαίτερη ευκολία από τις βρετανικές Αρχές υπό την κηδεμονία του 55χρονου και της συζύγου του, οι οποίοι εισέπρατταν παχυλά επιδόματα για την ανατροφή τους με την 12χρονη και τον 10χρονο να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Τα παιδιά έχουν απομακρυνθεί από το σπίτι κολαστήριο, και μέσω του χαμόγελου του παιδιού αναζητείται στέγη για τα ανήλικα παιδιά μέχρι να τεθούν υπό την προστασία ανάδοχων γονέων.

Αν και από την ιατροδικαστική εξέταση δεν προέκυψαν στοιχεία βιασμού για τα υπόλοιπα τρία παιδιά ωστόσο όλα είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση αφού ο 55χρονος ήταν βίαιος σε όλα ενώ παράλληλα τα τρομοκρατούσε για να μη σπάσουν τη σιωπή τους.