Τι έδειξαν οι τοξικολογικές εξετάσεις για την μικρή Μελίνα. Συνεχίζονται οι έρευνες

08.48
Μετά τις ιστολογικές εξετάσεις που έγιναν στην Αθήνα παραδίδεται στις αρμόδιες ανακριτικές Αρχές και ο φάκελος με τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που ωστόσο δε ρίχνουν φως στα αίτια του θανάτου της 4χρονης Μελίνας

Τις εξετάσεις διενήργησε η Μονάδα Τοξικολογίας του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα ερωτηματικά παραμένουν και δεν προκύπτουν ξεκάθαρα στοιχεία και απαντήσει για τους λόγους που το μικρό κοριτσάκι έφυγε από τη ζωή, ενώ βρισκόταν στη διαδικασία ανάνηψης.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι από τα υπαρχοντα στοιχεία δε φαίνεται να επιρρίπτονται ευθύνες στους γιατρούς που συμμετείχαν στο χειρουργείο, αν και οι έρευνες συνεχίζονται. Ωστόσο από τις τοξικολογικές εξετάσεις οι αιτίες του θανάτου παραμένουν αδιευκρίνιστες.

Ο διευθυντής του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης καθηγητής τοξικολογίας κ. Άρης Τσατσάκης μιλώντας στην «Π» είπε: «Επί ενα μήνα κάναμε εξονυχιστικές έρευνες σε μια προσπάθεια να παρουμε απαντήσεις για ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως είναι ο θάνατος ενός μικρού παιδιού, γιατί τα αποτελέσματα μιας τέτοιας εις βάθος έρευνας μπορεί να βοηθήσουν για μην έχουμε άλλα τέτοια περιστατικά στο μέλλον».

Την ίδια ώρα η Τεχνική Σύμβουλος της οικογένειας δηλωνει ότι περιμένει να παραλάβει τη δικογραφία ολοκληρωμένη. «όταν παραλάβω το φάκελο της υπόθεσης, θα μπορέσω να εξαγάγω τα συμπεράσματα μου. Περιμένω να παραλάβω τη δικογραφία ολοκληρωμένη», είπε η κ. Ελπίδα Σπανουδάκη.

 

 

ΠΑΤΡΙΣ