Τι είπε για τα σενάρια εκλογών ο Γιάννης Οικονόμου από τα Χανιά – Μέτρα μέσα στο καλοκαίρι;

15.01

Για το σενάριο πρόωρων εκλογών ρωτήθηκε ο Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στα Χανιά, ο οποίος σημείωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ξεκάθαρος για την εξάντληση της τετραετίας.

Να θυμίσουμε πως σε πρόσφατη συνέντευξη του ο πρωθυπουργός στην ΕΡΤ είπε ότι  οι εκλογές θα γίνουν κανονικά δηλαδή την Άνοιξη του 2023, αλλά και ότι η χώρα δε θέλει να μπει σε μια δεκάμηνη πρόωρη πόλωση και διαρκή τοξικότητα όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο χειμώνας σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές από τις αυξήσεις στην ενέργεια και τις πρώτες ύλες καθώς ήδη ο πόλεμος στην Ουκρανία μετρά ήδη 4 μήνες, θα είναι δύσκολος για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Τα προεκλογικά σενάρια να θυμίσουμε προβλέπουν εκλογές στις 2 Οκτωβρίου, αμέσως μετά την οικονομική ανάσα από τον τουρισμό.

Σε ότι αφορά στην πανδημία και στη νέα ανοδική τάση των κρουσμάτων ήδη στην Ευρώπη γίνονται συζητήσεις για επιστροφή κάποιων περιοριστικών μέτρων όπως είναι η χρήση της μάσκας. Στη χώρα μας από Δευτέρα αποφασίστηκε να ανοίξει η πλατφόρμα του εμβολιασμού και για τους άνω των 30 ετών για να περιοριστούν τυχόν νοσηλείες από βαριά νόσηση. Σε αυτήν τη γραμμή τάχθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ο οποίος σημείωσε ότι επιπλέον περιοριστικά μέτρα θα πρέπει να τα προτείνει η επιτροπή εμπειρογνωμόνων.