Τι λάθη έκαναν οι απαγωγείς της 27χρονης που συνελήφθησαν

09.21
Τα λάθη που έκαναν οι απαγωγείς της 27χρονης φοιτήτριας πριν από τρεις εβδομάδες στην Κυψέλη οδήγησαν την Αστυνομία στην εξιχνίαση της υπόθεσης και στη σύλληψη των δύο εκ των τριών δραστών.
 
Συγκεκριμένα, συνελήφθη ως «εγκέφαλος» ένας 48χρονος υπάλληλος μεταφορικής εταιρείας, καθώς και ένας 53χρονος που είχε σχέση με νυκτερινό κέντρο, ενώ αναζητείται ένας συνεργός τους.
 
Τα λάθη των απαγωγέων ξεκίνησαν από τη στιγμή της αρπαγής. Η κοπέλα πρόλαβε να βάλει τις φωνές με αποτέλεσμα να υπάρξουν μάρτυρες της σκηνής, σύμφωνα με Τα Νέα.
 
Ο «εγκέφαλος» της υπόθεσης έκανε αποκλειστικά την επικοινωνία με την πατέρα της 27χρονης χρησιμοποιώντας δύο κινητά τηλέφωνα. Το ένα ήταν καρτοκινητό δηλωμένο στο όνομα Ασιάτη και το δεύτερο ήταν παλιό εταιρικό κινητό του απαγωγέα που είχε χρησιμοποιηθεί το 2012.
 
Από τις κεραίες οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. κατάφεραν και έπιασαν σήμα από την τελευταία περιοχή της Αρτέμιδας όπου ήταν το κρησφύγετο.
 
Το μεγαλύτερο λάθος το έκαναν κατά τη μεταφορά της απελευθέρωσης. Ήταν η ημέρα του Μαραθωνίου, γεγονός που ίσως τους ώθησε στην πρωτοφανή μέθοδο να μεταφέρουν το θύμα με μοτοσικλέτα.
 
Η μοτοσικλέτα, όμως, ανήκει στον αδελφό του 48χρονου και όταν εντοπίστηκε ήταν θέμα χρόνου για τους αστυνομικούς να φτάσουν στον δράστη της απαγωγής.
 
Οι δράστες δεν είχαν απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές, ομολόγησαν τις πράξεις τους και επικαλέστηκαν ως κίνητρο την άσχημη οικονομική κατάσταση.
 
Και οι τρεις δεν ήταν στο άμεσο οικογενειακό ή φιλικό περιβάλλον της 27χρονης, αλλά είχαν μάθει για αυτήν από τρίτο πρόσωπο, ενώ χρησιμοποίησαν το προφίλ της στο Facebook για να μάθουν για τις συνήθειές της.
 
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της αρπαγής, ληστείας, εκβίασης και απλών σωματικών βλαβών κατά συναυτουργία και κατά συρροή, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. 
 
Και οι δύο παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε ανακριτή από τον οποίο αναμένεται να πάρουν προθεσμία.
Newsroom ΔΟΛ