Τι λέει η Ντόρα Μπακογιάννη για τις πρόωρες εκλογές και τον Κυριάκο Μητσοτάκη

16.09

Εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο το σενάριο ων πρόωρων εκλογών πηγαινοέρχεται συχνά στην επικαιρότητα. Κάθε φορά μετά από μία μεγάλη πολιτική κρίση διαχείρισης, η αντιπολίτευση ζητά εκλογές. Μήπως όμως τώρα το θέλει και η ίδια η κυβέρνηση; Σύμφωνα με τις πληροφορίες στο κυβερνητικό επιτελείο υπάρχουν εισηγήσεις για επίσπευση εκλογών το φθινόπωρο αμέσως μετά το καλοκαίρι που οι πολίτες θα είναι ξεκούραστοι, καθώς αναμένεται ένας επίσης δύσκολος χειμώνας  λόγω της ενεργειακής κρίσης, της ακρίβειας, που θα συνεχίσει να ταλαιπωρεί τα νοικοκυριά αλλά και του κορωνοϊού που θα επιστρέψει ενδεχομένως με κάποια μετάλλαξη. Το σκεπτικό πίσω από τις εισηγήσεις είναι ότι τώρα το κλίμα είναι θετικό μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Αμερική, τη συνάντηση με τον Τζο Μπάιντεν και την ομιλία του στο Κογκρέσο. Διαφωνεί με τη θετική εντύπωση από την επίσκεψη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος σε σημερινή του συνέντευξη άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό.

Οι εισηγήσεις πάντως κάνουν λόγο για εκλογές στις 25 Σεπτεμβρίου ή στις 2 Οκτωβρίου, κάτι που ο ίδιος ο πρωθυπουργός ως πρόσφατα απέκλειε κατηγορηματικά σε κάθε τοποθέτηση του για πρόωρη προσφυγή , τοποθετώντας τις κάλπες στα τέλη της άνοιξης του 2023. Τι λέει για τα σενάρια αυτά η Ντόρα Μπακογιάννη; Ότι μάλλον η αντιπολίτευση δε γνωρίζει καλά τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όσοι εισηγούνται στον πρωθυπουργό εκλογές βλέπουν ένα καλοκαίρι που το χρήμα στη χώρα θα είναι αυξημένο λόγω τουρισμού και άρα το κλίμα θα είναι καλό για εκλογική μάχη.

Πάντως αν ο πρωθυπουργός δεν επιλέξει τις εκλογές το φθινόπωρο ενδεχομένως να ακολουθήσει ένας νέος ανασχηματισμός.