Τι λένε οι γιατροί Κουλαξουζίδης και Πάνου για τα τροχαία ατυχήματα – Πολύ βαριά οι τραυματίες και νέοι σε ηλικία

17.50

Πριν λίγες εβδομάδες ένα κλαδί διαπέρασε τον πνεύμονα μιας νέας γυναίκας που έπεσε θύμα τροχαίου στον Πλατανιά, σε άλλο τροχαίο στον Αποκόρωνα, αιμορραγούσε ο πνεύμονας νεαρού ο οποίος έπεσε θύμα μετά από σύγκρουση του οχήματος του.

 

Και τα δύο αυτά περιστατικά αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία και οι τραυματίες βρίσκονται στο στάδιο της αποθεραπείας και αποκατάστασης. Αυτές είναι μερικές μόνο από τις βλάβες που καλούνται να αντιμετωπίσουν κυρίως οι χειρουργοί όταν κάποιος μεταφέρεται στο νοσοκομείο Χανίων ως θύμα σοβαρού ατυχήματος, με τελευταίο μέσα σε ένα μήνα τον 19χρονο που χτύπησε στον Βάμο.

Η διευθύντρια της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χανίων, Ευδοκία Πάνου, κάνει έκκληση για μεγάλη προσοχή στους δρόμους καθώς νεαροί κυρίως δίνουν μάχη στην εντατική για να κρατηθούν στη ζωή κάθε φορά που σημειώνεται ένα σοβαρό τροχαίο και φέτος το μεγάλο αυτό πρόβλημα ξεκίνησε όπως τονίζει, νωρίτερα από πέρυσι.

Ο διευθυντής της θωρακοχειρουργικής κλινικής Γεώργιος Κουλαξουζίδης τονίζει ότι τα τροχαία δυστυχώς έχουν γίνει επιδημία στα Χανιά, όπως και στην υπόλοιπη Κρήτη και θύματα πέφτουν κυρίως νέοι έως 45 ετών. Όλοι θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους ότι μπορεί να πέσουν θύματα τροχαίου κάποια στιγμή που οι γιατροί μπορεί να είναι απασχολημένοι σε άλλα περιστατικά καθώς είναι πολύ λίγοι και υπερβάλλουν εαυτόν για να σώζουν ζωές.

 

Ζώνη κράνος, μειωμένη ταχύτητα όχι αλκόολ απλές συμβουλές αλλά  βασικές για τη ζωή. Ας μην οδηγούμε επιθετικά παρακαλούν οι γιατροί τους οδηγούς στα Χανιά.