Τι λένε οι οδηγοί για τις αλυσίδες στο αυτοκίνητο – Θα πρέπει να ξέρουν και να τις τοποθετούν

15.01

Ένας νέος βραχνάς προστέθηκε στους οδηγούς. Μετά τις αυξήσεις στα καύσιμα και όλα αυτά που πληρώνουν καθημερινά για την μετακίνηση τους με το αυτοκίνητο τους, τώρα θα πρέπει να έχουν και αλυσίδες για να μην τους επιβληθεί πρόστιμο. Οι περισσότεροι πολίτες που ρωτήσαμε στα Χανιά δε γνώριζαν ότι από 1η Οκτωβρίου μέχρι και τον Απρίλη, θα πρέπει να έχουν τις αλυσίδες στο αυτοκίνητο ώστε αν παρουσιαστούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες με χιονόπτωση να τις χρησιμοποιήσουν.

Η απόφαση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών τους προσθέτει μια επιπλέον οικονομική επιβάρυνση σημειώνουν και αρκετοί οι οποίοι δεν κινούνται στα ορεινά θα αναζητήσουν φτηνότερες λύσεις όπως χιονοκουβέρτες ελαστικών, εφόσον το όχημα δεν φέρει ειδικά ελαστικά.

Η αλήθεια είναι ότι αρκετοί οδηγοί δεν έχουν ούτε τρίγωνο στο αυτοκίνητο ή έναν πυροσβεστήρα οπότε οι αλυσίδες φαντάζουν ως πολυτέλεια, ωστόσο είναι απαραίτητες σε χιονισμένες περιοχές.

Τέλος να σημειωθεί ότι σε περίπτωση ελέγχου οι αστυνομικοί μπορούν να ζητήσουν από τον οδηγό να τις τοποθετήσει για να δουν αν γνωρίζουν το πως.