Τι λένε οι πολίτες για τη βοήθεια από το power pass και τις αυξήσεις στο ρεύμα

15.37

Τι και αν η κυβέρνηση δίνει στους πολίτες επιδοτήσεις στο ρεύμα μέσω του power pass για να μειωθεί το κόστος στον λογαριασμό, οι πολίτες που έχουν αφήσει χρωστούμενους δε μπορούν να ανταπεξέλθουν στις αποπληρωμές και βλέπουν μήνα με τον μήνα το ποσό να μεγαλώνει. Αυτό αποτυπώνεται και στα στοιχεία της ΡΑΕ που σε επιστολή προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος αναφέρει πως στους παρόχους οφείλονται περισσότερα από 1 δισεκατομμύρια ευρώ.

Οι επιδοτήσεις δεν έχουν ισορροπήσει τις αυξήσεις στην ενεργειακή κρίση και αυτό φαίνεται και από το ύψος των ανατιμήσεων που κατέγραψε η ΕΛΣΤΑΤ για τον πληθωρισμό του Ιουλίου φέτος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι όπου στον ηλεκτρισμό καταγράφηκε αύξηση της τάξης του 55,8%, 33% στα καύσιμα και 65,1% στο πετρέλαιο.

Μάλιστα η ΡΑΕ στην επιστολή της προς το Υπουργείο δεν προτείνει περισσότερα μέτρα ανακούφισης προς τους πολίτες για να μειωθούν τα χρέη των προμηθευτών ρεύματος, αλλά η πρόταση προς το Κράτος είναι αυτό να προκαταβάλλει στις εταιρείες το 75% της επιδότησης για να είναι βιώσιμες οι επιχειρήσεις, από τη ρευστότητα.