Τη μητέρα του περιμένει το κορίτσι που έχασε τον πατέρα του στον Έβρο

14.43
Την αγκαλιά της μητέρας της περιμένει η μικρή Τάλα, το τετράχρονο κοριτσάκι που αναγκάστηκε να παραμείνει επί ώρες δίπλα στον νεκρό πατέρα του, στον Έβρο, μέχρι να την βρει ένας αγρότης και να ειδοποιήσει την αστυνομία. 
 
Ο 32χρονος σύρος πατέρας του κοριτσιού την είχε μεταφέρει στους ώμους του, μέσα από τον ποταμό Εβρο, με αποτέλεσμα το παιδί, όταν βρέθηκε, να είναι στεγνό και ο πατέρας του να χάσει, πιθανότατα, τη ζωή του από το κρύο, αφού από τη μέση και κάτω το σώμα του ήταν μελανιασμένο.
 
Το κοριτσάκι βρίσκεται πλέον στο σπίτι του «Χαμόγελου του παιδιού», στον Φοίνικα Θεσσαλονίκης, και ήδη έχει εντοπισθεί η οικογένειά του στη Δαμασκό.
 
«Επικοινωνήσαμε με την μητέρα της, η οποία γνώριζε για την τραγική κατάληξη του συζύγου της, αλλά δεν ήξερε την τύχη της κόρης της» ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος.
 
Σημείωσε δε, ότι γίνονται προσπάθειες, σε συνεργασία με τις αρχές αλλά και με διεθνείς οργανισμούς, προκειμένου να έρθει στην Ελλάδα η μητέρα της τετράχρονης, μαζί με τον μικρότερο αδελφό της. 
 
«Υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στο δράμα του κοριτσιού και δεχθήκαμε πολλά τηλεφωνήματα από ανθρώπους που ήθελαν να προσφέρουν, είτε μέσω υπηρεσιών είτε με υλική βοήθεια. Εμείς, ούτως ή άλλως, όταν επανενωθεί η οικογένεια θα είμαστε δίπλα τους και θα τους βοηθήσουμε να σταθούν στα πόδια τους» λέει ο κ. Γιαννόπουλος.
 
Όσο για την Τάλα και τις σκληρές στιγμές που έζησε στην πιο τρυφερή ηλικία, ο πρόεδρος του οργανισμού είναι αφοπλιστικός: «Δείχνει πολύ καλά, αλλά τα παιδιά έχουν έναν τρόπο να απωθούν ό,τι τους πληγώνει…».
 
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ