Τι να ταΐσεις τον …ήντα σου για να μη σ’ αφήσει στη μέση στο σεξ.

21.34

Μπορεί να είναι κοινό μυστικό το ότι ο άντρας μετά τα 40 αρχίζει και… πέφτει όσον αφορά τις επιδόσεις του στο σεξ, αλλά με λίγη θέληση και προσοχή το κρεβάτι τους μπορεί να εξακολουθήσει να «καίει».

Αν θες να τον έχεις ντούρασελ ακόμα και μετά τα πρώτα –ήντα θα πρέπει να θυμάσαι να ταΐζεις σωστά τη «μηχανή» του και να δώσεις βάση σε αυτά που μέχρι πρότινος θεωρούσες τετριμμένα.

Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο το ότι οι ειδικοί υποστηρίζουν πως το σεξ στα 50 είναι πιο απολαυστικό από ποτέ, γι’ αυτό φρόντισε να εκμεταλλευτείς τις δεκαετίες που τον βαραίνουν και να χαρείς το σεξ με τον έμπειρο εραστή σου.

Προκαταρκτικά σε πρώτο πλάνο

Αν ο εικοσάρης τα χρειάζεται μία για να πάρει μπρος, φαντάσου τι γίνεται στην περίπτωση του 40 plus. Τα προκαταρκτικά είναι το άλφα και το ωμέγα για να πάρει μπρος το σύστημά του και να καταφέρει να ανταποκριθεί στις σεξουαλικές σου προσδοκίες. Δεν είναι δυνατόν στην περίπτωσή του πενηντάρη να περιμένεις να ξεκινήσει «μηχανικά» το σεξ γι’ αυτό φρόντισε να ασχοληθείς πολύ μαζί του πριν περάσετε στο «κυρίως πιάτο».

Όχι στο αλκοόλ

Το αλκοόλ είναι ο νούμερο ένα εχθρός της αντρικής στύσης και σε συνδυασμό με την σωματική κούραση τα αποτελέσματα είναι καταστροφικά. Μπορεί 1-2 ποτηράκια κρασί να τον βοηθούν νε έρθει στο κέφι, αλλά όταν μιλάμε για άφθονο αλκοόλ αυτό που θα ακολουθήσει μόνο σεξ δεν μπορεί να θεωρηθεί. Πέρα από τη δυσκολία της στύσης, ακόμα και αν τα καταφέρετε η διάρκεια θα είναι τόσο μικρή που την επόμενη μέρα δεν θα θυμάσαι καν ότι κάνατε «κάτι σαν σεξ».

Ναι στα παιχνίδια ρόλων

Ο άντρας είναι το αιώνιο παιδί και αυτό μην περιμένεις να αλλάξει ακόμα και στα πενήντα. Θέλει να νιώθει ενεργός, δυναμικός και πρέπει να τον κάνεις να πιστεύει ότι μπορεί να σε ικανοποιήσει. Μην επαναπαύεσαι λοιπόν και δώσ’ του αυτό που θέλει: Το καινούριο. Ένας άντρας που βαριέται το σεξ είναι λογικό από κάποια στιγμή και μετά να αδυνατεί ή να μην θέλει να επιδοθεί στο άθλημα. Τα παιχνίδια ρόλων θα τον ιντριγκάρουν, θα τον ανανεώσουν και θα τον κάνουν να θέλει να τα δώσει όλα στο σεξ.

Διατροφή, το άλφα και το ωμέγα

Όσο και να σου ακούγεται κλισέ, η διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη σεξουαλική απόδοση του άντρα κυρίως σε αυτές τις ηλικίες. Τα πολλά λιπαρά, οι υπερβολικές ποσότητες και το πολύ φαγητό το βράδυ δεν βοηθούν σε μια υγιή σεξουαλικά ζωή. Φρόντισε να προσέχεις την διατροφή του και να τον «βομβαρδίζεις» με φρούτα, λαχανικά και λιγότερα λίπη ώστε να μην βαραίνει και να νιώθει τα επίπεδα ενέργειά του να χτυπάνε κόκκινο. Καλό θα ήταν πάντως μετά από ένα βαρύ φαγητό να μην τον εξαντλήσεις και να τον αφήσεις να χαρεί τον… ύπνο του.

Σεξουαλικά βοηθήματα και ταμπού

Όχι, δεν είναι ταμπού ούτε «ελάττωμα» για έναν άντρα να θέλει να κάνει τη σεξουαλική του ζωή εντονότερη αν νιώθει πως οι ρυθμοί του –και όχι μόνο- έχουν πέσει. Υπάρχουν στην αγορά ένα σωρό σκευάσματα που εφόσον χρησιμοποιηθούν με σύνεση είναι απολύτως ασφαλή και υπόσχονται θαύματα στις σεξουαλικές επιδόσεις των αντρών. Προσοχή όμως. Σε κάθε περίπτωση οι συμβουλές γιατρού είναι απαραίτητες.

κοοlnews.gr